Mainos

Astmalapsia kannustetaan oman sairauden hoitoon

Astmalapsien arkea pyritään helpottamaan jakamalla ilmaisia pef-mittareita.

Hengitysliitto Heli jakaa keräysvaroilla hankitut hengitysmittarit kaikille uusille astmalapsipotilaille tämän vuoden aikana. Tällä halutaan muistuttaa, että mittarin avulla potilas voi tarkkailla omien keuhkojensa tilaa ja siten ottaa tarvittavat lääkkeet.

Tänään alkaneella astmaviikolla kiinnitetään erityistä huomiota astmaperheiden arkeen.

Astmaa sairastaa lähes 300 000 suomalaista. Heistä 30 000 on lapsipotilaita. Astma onkin tavallisin lasten pitkäaikaissairaus. Kaikkiaan astmapotilaiden määrä kasvaa vuosi vuodelta, kahdessa kymmenessä vuodessa määrä on kolminkertaistunut.

- Nykyään osataan mennä paremmin hoitoon, mennään herkemmin ja pystytään tutkimaan paremmin. Mutta kyllä ihan todellistakin astmaa sairastavien lukumäärän nousemista on ollut, järjestöjohtaja Ritva Muokka Hengitysliitto Helistä kertoo

Astmaviikolla asiantuntijat muistuttavat itsehoidon tärkeydestä. Astmapotilaan pitää ottaa lääkkeensä säännöllisesti etenkin nyt pahimpaan siitepölyaikaan. Liikuntaa pitää harrastaa riittävästi ja omaa kuntoaan kannattaa seurata pef-mittarin avulla. Laitetta markkinoidaan nyt erityisesti lapsille.

Hengitysliitto Heli on hankkinut 3 000 mittaria keräysvaroilla ja jakaa tämän vuoden aikana niitä jokaiselle lapselle, joka sairastuu astmaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.