Mainos

Assembly 2002 kokoaa tietokoneharrastajat Helsinkiin

Jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Assembly-tietokonetapahtuma alkaa torstaina Helsingissä.

Nuorten tietotekniikkatapahtuma Assembly 2002 alkaa torstaina Helsingissä. Bittiväki kokoontuu neljä päivää kestävään Assemblyyn pelaamaan, esittelemään demojaan ja tapaamaan toisiaan nyt jo yhdettätoista kertaa.

Helsingin Areenassa pidettävään tapahtumaan odotetaan yli 4500 vierasta kahdestakymmenestä eri maasta. Tapahtumaan osallistuville perustetaan neljäksi päiväksi oma huippunopea paikallisverkko, joka tarjoaa laajakaistayhteyden Internetiin.

Koneita vuosi vuodelta enemmän

Tietokonepaikkoja Helsingin Areenaan on saatu järjestettyä noin 3500, mikä on lähes 300 enemmän kuin viime vuonna. Suurin osa vieraista tuo oman tietokoneensa mukanaan tapahtumapaikalle.

Lisäksi halliin myydään vain sisäänpääsyyn oikeuttavia viikonloppulippuja. Osanottajat voivat kisata demojen ja mediataideteosten paremmuudessa.

-Jaossa on palkintoja yli 40 000 euron edestä. Kyseessä on suurin missään tietokonetapahtumassa koskaan jaettu palkintosumma, kertoo Jussi Laakkonen, toinen tapahtuman vastaavista järjestäjistä.

Laakkosen mukaan tapahtuma on alkanut kiinnostaa entistä enemmän myös tyttöjä.

-Odotamme lähes 500 tyttöä saapuvaksi. Nuoret nörtit ovat ilmeisesti löytäneet kumppaneita chattaamisen ja irkkaamisen yleistyttyä, mutta myös omatoimisesti saapuvia tyttöjä on yhä enemmän, Laakkonen sanoo.

Laakkosen mukaan vieraiden keski-ikä on 17 vuoden paikkeilla.

Assemblyn tämän vuoden painopisteenä ovat laadukkaat seminaarit, joita järjestetään demontekijöille sekä pelien ja ohjelmoinnin ammattilaisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.