Mainos

Assangen vangitsemismääräys pysyy voimassa Ruotsissa

Wikileaksin perustajan Julian Assangen vangitsemispäätös pysyy voimassa Ruotsissa. Assangea epäillään seksuaalirikoksista.  

Assangen puolustus aikoo valittaa päätöksestä.  

Assange on oleskellut yli kaksi vuotta Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä, koska hän välttelee luovutusta Ruotsiin. Ruotsin poliisi on antanut Assangesta kansainvälisen pidätysmääräyksen.  

Raiskausepäilyt alkoivat Ruotsissa vuonna 2010. Kaksi Wikileaksille vapaaehtoistyötä tehnyttä naista pyysivät poliisin apua selvittääkseen, miten he saisivat Assangen käymään sukupuolitautitestissä, koska hän ei naisten mukaan käyttänyt sukupuoliyhteyden aikana kondomia. Naiset eivät tehneet Wikileaksille vapaaehtoistyötä vaan olivat mukana osanottajina ja järjestäjinä seminaarissa, jossa Assange oli yksi osanottaja.  

Assange ei halua joutua luovutetuksi Ruotsiin, koska hän pelkää, että Ruotsi luovuttaisi hänet eteenpäin Yhdysvaltoihin. Siellä häntä saattaa uhata syyte tietovuodoista.  

OIKAISU: STT oikaissut juttua torstaina kello 14.10. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että kaksi Wikileaksille vapaaehtoistyötä tehnyttä naista olisivat tehneet Assangesta rikosilmoituksen Ruotsin poliisille.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.