Mainos

Assange: Vuosikymmenien sodat median valheista - Facebook järkyttävä vakoilukone

Vuotosivusto WikiLeaksin perustaja JulianAssange toteaa, että suurin osa viime vuosikymmenien sodista on mediassa esitettyjen valheiden syytä. Assangen mukaan media olisi voinut estää sotia, jos asioita olisi pengottu syvemmältä.

- Sotia olisi voitu välttää, jos media ei olisi julkaissut hallitusten propagandaa. Tämä puolestaan tarkoittaa, että ihmiset eivät itse pidä sodista, vaan heidät on huijattu sotimaan. Ihmiset eivät lähde sotaan vapaaehtoisesti avoimin silmin. Jos meillä on hyvä mediaympäristö, meillä on myös rauhallinen ympäristö, toteaa Assange venäläisen RT.com -sivuston haastattelussa.

Assangen mielestä tietämättömyys on kaikkein suurin vihollinen:

- Vasta kun aletaan ymmärtää asioita, voidaan tehdä tehokkaita päätöksiä. Kysymys kuuluukin nyt, että kuka edistää tietämättömyyttä. Kyseessä ovat organisaatiot, jotka haluavat pitää asiat salassa ja sellaiset tahot, jotka vääristävät tietoisesti informaatiota. Jälkimmäinen tapaus koskee huonoa mediaa, Assange kritisoi.

"Facebook on kaikkien aikojen järkyttävin vakoilukone"

Assangen kanta yhteisöpalvelu Facebookia kohtaan on erittäin kielteinen:

- Facebook on kaikkien aikojen järkyttävin vakoilukone. Siinä meillä on maailman kattavin tietokanta ihmisistä, heidän suhteistaan, nimistä, osoitteista, sijainneista, keskinäisestä kommunikaatiosta ja sukulaisista. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut pääsevät kaikkeen käsiksi, kommentoi Assange.

Hän kertoo, että Facebook, Google ja Yahoo ovat tehneet käyttöliittymän Yhdysvaltain tiedustelua varten. Assange ei kuitenkaan väitä, että Yhdysvaltojen tiedustelu pyörittäisi itse Facebookia.

- Kaikkien tulisi kuitenkin ymmärää, että lisätessään ystäviä Facebookiin he tekevät samalla ilmaista työtä Yhdysvaltojen tiedustelupalveluille rakentaessaan tätä tietokantaa, Assange sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.