Mainos

Aspskärin merialueelta löydettiin lisää kuolleita lintuja

Jos lintujen kuolinsyy ei selviä Suomessa, lintujen maksanäytteet voidaan lähettää joko Yhdysvaltoihin tai Saksaan tarkempiin tutkimuksiin.

Suomen ympäristökeskuksen (Syke) tutkijat ovat löytäneet lisää kuolleita ruokkeja Aspskärin merialueelta Pernajassa. Linnuista otetut näytteet lähetetään tutkittavaksi Elintarviketurvallisuusvirastoon Eviraan.

- Haverörnin pesimäsaaresta löytyi 37 kuollutta ja merestä neljä kuollutta ruokkia, kertoi mereltä tavoitettu Suomen ympäristökeskuksen ylitarkastaja Timo Asanti.

Hänen mukaansa kahdeksan lintua lähtee eteenpäin Eviran Oulun-yksikköön mahdollisten virusten ja myrkkyjen löytämiseksi. Lisäksi niistä otettiin nielu- ja peräsuolinäytteitä, jotka lähetetään Helsingin Eviraan lintuinfluenssatutkimuksiin.

- Jos lintujen kuolinsyy ei selviä Suomessa, lintujen maksanäytteet voidaan lähettää joko Yhdysvaltoihin tai Saksaan tarkempiin tutkimuksiin, Asanti kertoi.

Vesilintujen kuten ruokkien ja riskilöiden pääravinto on kala, joten tämä rajaa kuolinsyyn mahdollisuuksia. Merentutkimuslaitoksen Aranda-alus ottaakin alueelta vesinäytteitä ja mahdollisesti kalanäytteitä.

Haverörnin saarelta läheltä Aspskärin lintuasemaa löydettiin jo viikko sitten viitisenkymmentä kuollutta ruokkia. Lisäksi sieltä löydettiin muutamia kymmeniä kuolleita ruokkeja jo aiemmin toukokuussa.

- Silloin toimitimme kolme lintua Helsinkiin Eviraan. Tutkimustodistuksen mukaan ainakaan näistä kolmesta linnusta ei löytynyt todisteita lintuinfluenssasta, Asanti kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.