Mainos

Aspocomp uhkaa sulkea Salon-tehtaan

Aspocomp on uudistanut Salon-tehdastaan, mutta se on pysynyt raskaasti tappiollisena. Jos tehtaan tulos ei parane, lähes 300 työntekijää voi saada lähtöpassit.

Matkapuhelimien piirilevyjä valmistava Aspocomp uhkaa lopettaa Salon-tehtaansa. Yhtiön mukaan lopettamista harkitaan, jos tehtaan tulostavoite ei täyty kuluvan vuosipuoliskon aikana.

Aspocomp on uudistanut Salon-tehdastaan, mutta se on pysynyt raskaasti tappiollisena. Tehtaalla työskentelee vajaat 300 henkilöä. Yhtiö kertoi jo joulukuussa vähentävänsä Salosta lähes 100 työntekijää.

Samassa yhteydessä Aspocomp lakkautti tehtaansa Padasjoella.

Aspocomp kertoi tänään jatkavansa edelleen Salon-tehtaan uudistamista. Tehtaalla on ollut tarkoitus kehittää ja testata huipputekniikka ja valmistaa pieniä koesarjoja.

- Mikäli näyttää selvältä, että tehtaan uudistamisen tulos- ja operatiivisia tavoitteita ei saavuteta vuoden 2007 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, yhtiö tulee harkitsemaan kaikkia vaihtoehtoja, mukaan lukien mahdollista tehtaan sulkemista, epätyydyttävän tilanteen korjaamiseksi, Aspocomp kertoo tiedotteessaan.

Aspocomp ilmoitti jo tilinpäätöstiedotteessaan helmikuussa seuraavansa tarkoin Salon-tehtaan kehitystä. Tehtaan mahdollinen lopettaminen ei siten ole täysi yllätys.

Tuotantoa Aasiaan

Aspocomp

Syvässä tappiokierteessä oleva Aspocomp on siirtänyt tuotantoaan Aasiaan, josta yhtiö toivoo löytävänsä eväät uuteen nousuun. Yhtiö kertoi viikko sitten hankkivansa Kiinassa sijaitsevan yhteisyrityksen kokonaan omistukseensa 38 miljoonalla eurolla.

Lisäksi Aspocompilla on meneillään 100 miljoonan euron tehdasinvestointi Intiassa. Tehtaan on määrä valmistua vuonna 2008.

Aspocomp hakee parhaillaan uutta rahoitusta toimintansa kehittämiseen. Osakeannin listalleottoesite julkaistaan maanantaina.

Yhtiö on myös kertonut ottavansa 40 miljoonan euron lainan Kiinan yhteisyrityksen lunastusta varten.

Aspocomp teki viime vuonna 5,5 miljoonaa euroa tappiota 149 miljoonan euron liikevaihdolla.

Aspocompissa varauduttu huonoihin uutisiin

- Ei ollut iso yllätys. Viime syksystä asti on ollut tiedossa, että tämänlaistakin voi tulla, pääluottamusmies Kalervo Rättö toteaa uutisesta, jonka mukaan Aspocomp saattaa sulkea tehtaansa Salossa.

Rättö toteaa, että tilanne on hankala. Vaikka töitä on, niin Salon-tehtaan pitää kilpailla Aspocompin Kaukoidän-tehtaiden kanssa.

- Intian-tehdasta vartenkin yhtiö on ottanut ison summan velkaa, Rättö sanoo.

Rättö kävi viime syksynä neuvotteluja henkilöstön puolesta, kun Aspocompilla oli yt-neuvottelut. Tuolloin yrityksestä joutui lähtemään 118 henkeä, joista valtaosa oli työskennellyt Salossa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.