Mainos

Aspocomp irtisanoo 130

Piirilevyjä ja muuta tietotekniikan elektroniikkaa valmistava Aspocomp sulkee odotetusti Espoossa sijaitsevan piirilevytehtaansa. Tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä perusteltu ratkaisu johtaa koko tehtaan henkilöstön, eli noin 130 henkilön irtisanomiseen.

Aspocomp aloitti yt-neuvottelut tehtaan sulkemisesta jo toukokuussa, ja ne saatiin päätökseen tänään. Espoon-tehtaan sulkemisen syitä ovat Aspocompin mukaan mm. kyseisen tehtaan pitkään jatkunut tappiollisuus, standarditeknologialla valmistettujen piirilevyjen markkinoilla vallitseva hintapaine ja globaali ylikapasiteettitilanne. Piirilevyjä tehdään maailmalla liikaa, mikä on painanut hintoja alaspäin.

Aspocomp laskee Espoon tehtaan sulkemisesta aiheutuvan kertaluontoisia kuluja noin viisi miljoonaa euroa eli noin 30 miljoonaa markkaa. Espoon tehtaan osuus koko Aspocomp-konsernin liikevaihdosta oli viisi prosenttia.

Aspocompin henkilöstöstä Espoon-tehtaalla on työskennellyt seitsemän prosenttia. Viime viikolla Aspocomp kiisti pörssitiedotteella julkisuudessa esiintyneet tiedot, joiden mukaan se olisi sulkemassa myös osaa muista tehtaistaan.

Aspocompilla on tuotantoa Suomessa myös Salossa, Oulussa, Teuvalla, Klaukkalassa ja Padasjoella. Ulkomailla konsernilla on tehtaat Ranskassa ja Thaimaassa, ja se on aloittamassa tuotantoa myös Kiinassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.