Mainos

Aspocomp ei vastuussa ranskalaisen tyttärensä veloista

Elektroniikkateollisuudelle komponentteja valmistava Aspocomp ei joudu vastaamaan ranskalaisen tytäryhtiönsä veloista. Yhtiö sulki kolme vuotta sitten tappiollisen tehtaan Evreux'issa Ranskassa.

Aspocompin mukaan ranskalaisen tytäryhtiön toiminnan lopettamiseen liittyvä oikeusprosessi Evreux'n kauppatuomioistuimessa päättyi viime perjantaina. Pesänhoitajat luopuivat vaatimuksestaan, että vastuu veloista ulotettaisiin koskemaan emoyhtiötä.

Aspocomp on myös määrätty maksamaan 6,6 miljoonaa euroa korvauksena perusteettomista irtisanomisista lakkautetun tehtaan 388 työntekijälle. Aspocomp on valittanut päätöksestä, ja asiaa koskeva prosessi on edelleen vireillä. Aspocomp on arvioinut aiemmin, että oikeusprosessi jatkuu joitakin vuosia ennen lopullisia päätöksiä.

Ranskan tytäryhtiö teki vuonna 2001 lähes 24 miljoonan euron tappiot, ja liiketappio oli kasvanut yli puoleen liikevaihdosta. Jo ennen maaliskuussa 2002 haettua konkurssia henkilöstöä oli jouduttu vähentämään 200:lla. Aspocomp rakensi Ranskan tehtaan tyydyttämään kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen ja matkapuhelinten myynnin kasvun aiheuttamaa piirilevyjen tarvetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.