Mainos

Aslak harkitsee avustusohjelmansa katkaisemista

Raha-automaattiyhdistys haluaa eroon pelastushelikoptereiden tukemisesta.

Pelastushelikopteri Aslak

Pelastushelikopteri Aslakia ylläpitävän Lapin pelastushelikopterin tuen johtokunta harkitsee nykyisen avustusohjelman katkaisemista. Syynä harkintaan ovat Aslakia avustavan Suomen lääkäri- ja pelastushelikopterien kehittämis- ja tukiyhdistyksen eli SLP:n verovelat. Aslak aikookin aloittaa oman rahankeräyksen.

Sodankylässä toimivan Lapin pelastushelikopterin tuki ry:n toiminnanjohtajalle oli yllätys, että Aslakille raha-avustuksia antavalla SLP:llä on verovelkoja.

- Nämä maksamattomat verot ovat tulleet esille vasta MTV:n uutisoinnissa viime sunnuntaina, toteaa toiminnanjohtaja Eero Anneberg Lapin pelastushelikopterin tuki ry:stä.

Aslak saa tällä hetkellä rahansa SLP:n kautta. SLP hankkii rahaa kansalaisilta telemarkkinoinnilla. Viime vuonna Lapin pelastushelikopterin tuki sai rahoista tiliotteiden mukaan noin 135 000 euroa. SLP maksaa rahoja myös helikopterioperaattori Heliflitelle. SLP:n ja Helifliten mukaan summa on salaisuus. Heliflite toimittaa Aslakille kopterin ja lentäjät.

Lapin pelastushelikopterin tuen johtokunta kokoontuu huomenna. Yhdistys harkitsee SLP:n avustusohjelman katkaisemista.

- Aslakin rahoitus hoidetaan todennäköisesti jatkossa omana varainkeräyksenä mutta siitä asiasta päättää huomenna yhdistyksen johtokunta ja tällä hetkellä meillä on voimassaoleva rahankeräyslupa. Aslakia voi tukea myös internetsivuilla olevilla tilinumeroilla, jotka tulevat Lapin pelastushelikopterin tilille suoraan, Anneberg sanoo.

Rahankeräys toteutetaan todennäköisesti puhelinkeräyksenä. Myös valtiota huudetaan apuun.

- Tulemme kääntymään yhteiskunnan puoleen että saisimme jatkoavustuksen tähän RAY:n toukokuuhun saakka olevalle avustukselle, sanoo johtokunnan puheenjohtaja Markku Lehtinen Lapin pelastushelikopterin tuki ry :stä.

Tänään Helsingissä syyttäjä on tehnyt ratkaisunsa vuosia 2000-2001 koskeneista SLP:n hallituksen rahankeräysrikosepäilyistä. SLP:n hallituksen alkuperäiset jäsenet eivät saa syytettä rahankeräysrikoksesta.
Jutussa oli kyse siitä, oliko rahaa kerätty keräyslupa-alueen ulkopuolelta tai oliko kannatusjäsenien hankkiminen lupaa vaativaa rahankeräystä. Syyttäjän mukaan ei ole näyttöä rikoksesta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.