Asiantuntijat valitsivat: He ovat Linnan juhlien upeimmat kaunottaret!

AVAlla Linnan juhlien upeaa pukuloistoa seuranneet huippusuunnittelija Mert Otsamo ja hius- sekä meikkistylisti Tom Wennerstrand listasivat omat suosikkinsa Linnassa edustaneiden kaunottarien joukosta.

Huippusuunnittelija ja kolme pukua itse Linnan juhliin suunnitellut Mert Otsamo ja hius- ja meikkistylisti Tom Wennerstrand valitsivat Linnan juhlavieraiden yllä nähdyistä asuista omat suosikkinsa.

– Onnistuneimpia asukokonaisuuksia yhdisti kuulaus ja puhtaus, Otsamo toteaa.

Laura Voutilaisen futuristinen look teki vaikutuksen

Suuren vaikutuksen tyylillään sekä Otsamoon että Wennerstrandiin teki laulaja Laura Voutilainen, 37, valkoisessa puvussaan. Persoonallisessa asussa oli useita näyttäviä yksityiskohtia, jotka eivät kuitenkaan riidelleet toistensa kanssa.

– Hänen asunsa oli upea kokonaisuus. Puvussa oli selkeästi hyvin suunnitellut leikkaukset. Valkoinen väri on todella haastava, mutta hänen asuunsa oli tuotu ihanalla tavalla suomalaista muotoilua tyylikkäästi, Otsamo kuvaa.

Myös Voutilaisen meikki oli suunniteltu sopivaksi asukokonaisuuteen.

– Meikki oli hyvin kuulas ja kaunis ja se yhdistyi upeasti koko asukokonaisuuteen, Otsamo kertoo.

Wennerstrandia Voutilaisen tyyli muistutti sekä Aasian estetiikasta, 1990-luvusta että futuristisuudesta.

– Hänen kampauksensa muistuttaa avaruudesta ja geishoista, Wennerstrand toteaa.

– Hänen tyylinsä oli tuulahdus paluuta tekevästä 1990-luvusta muistuttavasta lakatusta geometriasta kaikessa kauneudessaan, Wennerstrand kuvaa.

Maria Ylipään kampaus kruunasi entisajoista henkivän asukokonaisuuden

Näyttelijä Maria Ylipään, 31, yllä nähty upea punainen iltapuku oli omaa luokkaansa. Asiantuntijat vakuuttuivat erityisesti Ylipään asukokonaisuuden henkineistä menneistä ajoista.

– Hänen asukokonaisuutensa oli upea: se oli hallittu ja asun linja oli upea. Metallinen vyötärövyö piirsi kauniisti vyötärölinjaa, Otsamo kertoo.

– Kampaus kruunasi hänen asukokonaisuutensa, Otsamo jatkaa.

– Myös yksinkertaiset, mutta näyttävät korut kruunasivat hänen yllään nähdyn asukokonaisuuden, Otsamo.

Menneistä aikakausista hurjasti vaikutteita ammentanut asukokonaisuus inspiroi ammattilaisia.

– Pyrin itsekin suunnittelemaan asuja, jotka ovat edellä aikaansa ja ajattomia, Otsamo kertoo.

– Maria Ylipään tyylissä on hyvin herkullinen kattaus 1920-luvun gaalajuhlaa ajattomasti yhdistettynä, Wennerstrand kertoo.

Ylipään huomaamaton, mutta huoliteltu meikki oli oli niin ikään Wennerstrandin mieleen.

– Hänen meikkinsä on todella kaunis, sillä se viimeistelee kokonaisuuden, mutta ei kiinnitä erikseen huomiota, hän kertoo.

Laura Birnin kierrätysasu oli sekä persoonallinen että klassinen

Vaaleahiuksinen upea näyttelijä Laura Birn, 31, teki asiantuntijoihin vaikutuksen Outi Pyyn suunnittelema nahkainen iltapuku yllään.

– Minä rakastin sitä, että asuun oli otettu niinkin etiketin vastainen materiaali kuin nahka. Muistan, että joskus on kritisoitu sitä, ettei nahka sovi Linnan juhliin, Otsamo miettii.

– Hänen asunsa oli toteutettu todella kauniisti. Kerroksellisuus toi hänen asuunsa struktuuuria, joka on nyt erityisen trendikästä, Otsamo toteaa.

Birnin merenneidoista muistuttanut tyköistuva asu yhdistettynä näyttäviin hiuskoruihin oli yhtä aikaa sekä eettinen että klassinen valinta.

– Hänen tyylinsä muistuttaa kansainvälisestä huippumuodista ja sisältää mielenkiintoisia uusia aineksia, joista on klassikoiksi, Wennerstrand kuvaa.

Myös Birnin asusteet olivat hiusstylistin mieleen.

– Hänen kampauksensa ja koruvalintansa on kantajalleen sopivia, kauniin yksinkertaisia ja silti sävähdyttäviä. Hänen tyylissään on häivähdys antiikin jumalattaria, Wennerstrand kuvaa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja