Mainos

Asiantuntijat: Tv-ohjelmat häpeällistävät ja syyllistävät laihduttajia

Television painonpudotusohjelmat antavat laihdutuksesta täysin epärealistisen ja vääristyneen kuvan, sanovat asiantuntijat.

Tosi-tv-ohjelmissa painoa pudotetaan runsaasti nopeassa ajassa. Ravitsemusterapeutti Anette Palssan ja lihavuustutkija Kirsi Pietiläisen mukaan näin saavutetaan harvoin pysyviä tuloksia.  

– Televisio on vahva ulkoinen motivaattori, ja epäonnistumisen pelosta syntyvä häpeän tunne saa ihmiset tekemään kaikenlaista hullua. Kun tv-kamerat sammuvat ja jäljellä on nälkäinen, rääkätty keho, alkaa painonnousu, Palssa sanoo.  

Ruudussa on viime aikoina pyörinyt useita kotimaisia laihdutusohjelmia, kuten Akin ja Ritan rakkausdieetit sekä useammat Jutta Gustafsbergin luotsaamat ohjelmat.  

Palssa ja apulaisprofessorina Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksikössä työskentelevä Pietiläinen kritisoivat myös ohjelmien tapaa häpeällistää ja syyllistää lihavuutta.  

– Ne tekevät lihavuudesta tirkistelyn ja paheksunnan kohteen. Lihavuus on vapaata riistaa, jota saa rääpiä tv:ssä vapaasti, Pietiläinen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.