Mainos

Asiantuntijat: Pentagoniin osui kokenut lentäjä

Kaapattu kone lensi kohti Valkoista taloa, sitten Pentagoniin.

Asiantuntijat uskovat, että Yhdysvaltain puolustusministeriöön törmännyttä lentokonetta ohjasi kokenut lentäjä. Asiantuntemukseen viittasi myös se, että American Airlinesin Boeing 757 -koneen tunnus hävisi yhtäkkiä tutkasta koneen lähdettyään Washingtonin Dullesin lentokentältä kohti Los Angelesia.

Kaappaajat olivat ilmeisesti sammuttaneet koneen transponderin, joka ilmoittaa lennonjohdolle koneen tunnuksen, nopeuden ja korkeuden.

Dullesin lennonjohtajat havaitsivat seuraavaksi tunnistamattoman lentokoneen, joka kiisi täyttä vauhtia suoraan kohti Valkoista taloa ympäröivää lentokieltoaluetta.

Valkoista taloa ehdittiin varoittaa, mutta juuri kun kone oli näytti törmäävän siihen, tuntematon ohjaaja teki erittäin tiukan - 270 asteen - kaarron oikealle. Kone hävisi kohta kokonaan tutkasta jouduttuaan sen näkyvyysalueen alapuolelle.

Kello 9.45 - tunti lähdön ja vajaa tunti New Yorkin terrori-iskujen jälkeen - tunnistamaton suuri lentokone törmäsi Yhdysvaltain puolustusministeriöön ja teki sen seinään kuuden kerroksen korkuisen ja 60 metriä leveän aukon.

Vasta myöhään illalla Suomen aikaa varmistui, että kyseessä oli American Airlinesin lento 77. Tarkkailijoiden mukaan koneen liikkeet muistuttivat hävittäjäkoneen lentoa ja oli ilmeistä, että lentäjä, mahdollisesti yksi kaappaajista, oli hyvin koulutettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.