Asiantuntijat pelkäävät, että Trump tuo koronavirusrokotteen markkinoille itsekkäistä syistä jo tänä vuonna: "Erittäin vaarallinen skenaario ei kuulosta kaukaa haetulta"

Uutisklipit 2:21
Katso aiheesta lisää oheiselta videolta!

Yhdysvalloissa asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump toisi markkinoille koronavirusrokotteen liian aikaisin.

Yhdysvaltalaisprofessorit Ezekiel Emanuel ja Paul Offit pelkäävät, että Donald Trump voisi hyvinkin lanseerata koronavirusrokotteen, vaikkei sitä olisi vielä todettu riittävän turvalliseksi tai tehokkaaksi.

Heidän mukaan Trump saattaisi hyvinkin lanseerata rokotteen jo lokakuussa, mikäli hänen täytyisi epätoivoisesti kasvattaa suosiotaan ennen marraskuussa käytäviä presidentinvaaleja.

– Ottaen huomioon miten tämä presidentti on käyttäytynyt, tämä erittäin vaarallinen skenaario ei kuullosta kovinkaan kaukaa haetulta, miehet kirjoittavat New York Timesissa. 

Trump on aiemmin paljastanut, että valkoisella talolla on oma ohjelma koronavirusrokotetta varten. Hän on myöskin kommentoinut julkisesti aikomuksiaan tuoda rokote markkinoille jo tämän vuoden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat