Mainos

Asiantuntijat: Nokian osakkeenomistajille hyviä uutisia

Nokian osakkeenomistajat saavat olla tyytyväisiä Nokian tulokseen ja suunnitelmiin, arvioivat asiantuntijat.

Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen arvioi MTV Huomenta Suomessa tulosta hyväksi.

– Tulos näyttää hyvältä, vaikka liikevaihto oli odotuksia hieman pienempi. Se kertoo siitä, että vaikeassa toimintaympäristössä toimitaan, mutta siitä huolimatta Nokia onnistui tekemään erinomaisen tuloksen ensimmäisellä kvartaalilla. Liikevoitto oli 304 miljoonaa, kun odotuksen olivat 200 miljoonan luokkaa.

Timo Seppälä Aalto-yliopistosta ja Etlasta huomautti Huomenta Suomessa, että mielenkiintoista tuloksessa on katsoa vanhan Nokian matkapuhelinmyyntiä.

– Puhelinmyynnissä on ollut aikamoinen alastulo viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä. Liikevaihto ja liikevoitto ovat oleellisesti tippuneet. Tämä on huolestuttava niiden työpaikkojen osalta, mitä Suomeen Microsoftille on jäänyt.

Matkapuhelintoimintojen myynti näyttäytyy tuloksen valossa edulliselta nimenomaan Nokialle.

– Voidaan kysyä, miltä se tulee näyttämään Microsoftille tulevaisuudessa, mutta Nokialle se näyttää hyvältä liikkeeltä, Lahtinen arvioi.

Osakkeenomistajia palkitaan tänä ja ensi vuonna

Nokia kertoi aamulla pörssitiedotteessaan, että sen hallitus esittää osingoksi 0,11 euroa vuoden 2013 ja 2014 osalta, lisäksi yhtiö maksaisi vuonna 2014 tuloksesta ylimääräistä osinkoa 0,26 euroa osakkeelta.

– Osakkeenomistajan pitäisi olla suhteellisen tyytyväinen lukuihin, mitä Nokialta tuli. Pioikkeuksellista on se, että tästä vuodesta luvataan jo osinkoa, arvioi Seppälä.

– Se on hyvin poikkeuksellista, että osinkoa luvataan tämän vuoden tuloksesta ennakolta numeerisesti, sanoo Lahtinen.

Omien osakkeiden takaisinosto on analyytikkojen mukaan myös perusteltua.

Nokia kertoi aamulla, että se on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi Rajeev Surin. Samalla yhtiö kertoi viiden miljardin euron optimointiohjelmastaan, johon ylimääräisten osinkojen maksaminen sisältyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.