Mainos

Asiantuntijat: Näistä syistä mukaan kohusarjaan

Ensitreffit alttarilla -sarjassa neljän ammattilaisen ryhmä etsii ohjelmaan osallistuneiden joukosta toisilleen sopivia pareja. Psykologi, seksuaaliterapeutti, folkloristi ja pastori halusivat tarjota ammattitaitonsa sarjan käyttöön herättääkseen keskustelua.

Uudessa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa parit menevät naimisiin ensimmäisillä treffeillä. Pareja ei kuitenkaan valita sattumalta. Ammattilaisten ryhmä punnitsee ohjelmaan ilmoittautuneiden ihmisten kiinnostuksen kohteita, tavoitteita ja arvoja, ja valikoi niiden perusteella mahdollisimman sopivia pareja.

Monille ohjelman asiantuntijoille keskustelun herättäminen on tärkeää. He halusivat osallistua sarjaan, koska avioliitto-instituutiota, ja parisuhteen muodostamista ylipäätään, tulisi tarkastella entistä laajemmin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

– Sarja tulee herättämään paljon keskustelua. Ihmisten naimisiin menosta ja siitä, miten kumppani valitaan, kannattaakin keskustella, kiteyttää psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa.

– On perusteltua pohtia sitä, onko parinmuodostuksessa asioita, jotka voisi miettiä toisin. On kuitenkin fakta, että monen on vaikeaa löytää kumppania ja eroja tulee todella paljon, jatkaa seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Vaikeus löytää kumppania nykypäivänä toimii myös pastori Kari Kanalalle sarjaan osallistumisen motiivina. Hän toivoo, että sarja Ensitreffit alttarilla aiheuttaa pohdintaa avioliiton tarkoituksesta, mutta se on hänestä myös yksi monista tavoista tavata kumppani.

– Tämä on lyhyt elämä. Jos voin auttaa yhtäkään ihmistä löytämään sen oikean, se on tämän kaiken väärti, Kanala selittää.

”Asiallinen ja rauhallinen ohjelma”

Kun asiantuntijat pohtivat osallistumista ohjelman tekoon, heille oli tärkeää, miten sarja tullaan toteuttamaan. Sarjan ihmisiä täytyy heistä kohdella kunnioittavasti.

– Pidin siitä, että kyseessä on hyvin asiallinen ja rauhallinen ohjelma. Tässä on hyvin inhimillinen, herkkä ja kunnioittava lähtökohta, Kallio pohtii.

Kun pelko sensaatiomaisista puitteista osoittautui vääräksi, Kallio koki sarjan hyvänä tapana esitellä parisuhteita koskevaa tutkimustietoa myös ohjelman katsojille.

– Katsojalla on mahdollisuus saada ohjelmasta paljon tietoa parisuhteestaan ja ongelmistaan, ja oppia itsestään.

Ensitreffit alttarilla alkaa tiistaina 6.1.2015 klo 21.00.

Keskustele ohjelmasta AVAn Facebookissa taiTwitterissä #ensitreffitalttarilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.