Mainos

Asiantuntijat muistuttavat helteen vaaroista

Auringossa työskenteleville tai oleileville erityisen tärkeää on pään suojaaminen.

Nesteytyksen sekä taukojen tarve kasvaa, kun lämpötila alkaa hipoa kolmeakymmentä astetta. Myös pään suojaaminen on tärkeää.

Erityisesti ulkotyössä liiallinen auringolle altistuminen voi aiheuttaa jo alkuvaiheissaan oireita, mikäli lämpösäteilyltä ei suojaudu riittävästi, muistuttaa Työterveyslaitoksen erikoistutkija Raija Ilmarinen.

- Ihan ensimmäisenä siinä saattaa tulla tyypillisiä pahan olon tuntemuksia; päänsärkyä, joillakin huimausta, oksettaa. Ja erityisesti jos auringon lämpösäteily on osunut päähän, niin silloin nämä oireet tulevat aika nopeastikin.

Ilmarisen mukaan kesäisen ukkoskelin ilmankosteus voi myös aiheuttaa tukalan olotilan.

- Silloin kun ilmankosteus on korkea, hiki haihtuu huonosti ja silloin ihminen itse tietysti lämpenee huomattavasti helpommin. Tämähän on tyypillinen Helsingin seudun ongelma, ja muutenkin merenrannalla, jossa ilmankosteudet ovat läpi kesän aika korkeita.

Ilmarinen sanoo, että mukaan ulkona UV-säteilyltä suojaavan rasvan käyttö on nykypäivän säteilyarvoilla välttämätöntä. Sisätiloissa työskenteleville puolestaan suositellaan riittävää tauottamista ja ilmastoinnin puutteessa tuulettimen hankkimista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.