Mainos

Asiantuntijat: Karppaaminen ei voi olla ainoa syy huostaanottoon

Lastensuojelun asiantuntijoiden mukaan karppaaminen ei voi yksistään olla syy huostaanotolle. He arvioivat, että perheen ruokavalio voi aiheuttaa huostaanoton vain silloin, jos lapsen terveys on vakavassa vaarassa.

Asiantuntijat kummastelevat otsikoihin noussutta tapausta, jossa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavaa perhettä on uhattu huostaanotolla.

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Seppo Sauro korostaa, että huostaanottoja ei tehdä helposti. Neuvotteleva virkamies Lotta Hämeen-Anttila sosiaali- ja terveysministeriöstä painottaa, että huostaanotolle on laissa tiukat edellytykset.

– Kriteereinä on, että puutteet lapsen huolenpidossa tai muut kasvuolosuhteet uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä, tai lapsi vaarantaa niitä itse.

Myöskään erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen Kuntaliitosta ei ole kuullut huostaanotoista karppaamisen takia. Sen sijaan hän tietää tapauksia, joissa huostaanottoon on päädytty vakavan aliravitsemuksen takia tai silloin, kun lapsen hemoglobiini on laskenut vaarallisen alhaiseksi puutteellisen ruokavalion takia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.