Mainos

Asiantuntijat Google-hyökkääjien kintereillä

Yhdysvaltalaiset tietotekniikka-asiantuntijat uskovat löytäneensä ns. Google-hyökkäyksessä käytetyn koodin kirjoittajan. Hakukonejätti Googlea ja muita yhdysvaltalaisia yrityksiä vastaan tehty verkkohyökkäys Kiinassa nousi otsikoihin alkuvuodesta.

Verkkohyökkäyksestä on syytetty Kiinan hallitusta. Financial Times -sanomalahden mukaan paljastusten myötä Kiinan hallituksen on entistä vaikeampi kiistää osallisuuttaan hyökkäyksiin. Koodin tekijä paljastui sen jälkeen kun toinen tutkimusryhmä oli saanut jäljitettyä haittaohjelman alkulähteeksi kaksi kiinalaista oppilaitosta, joista toisella on läheiset kytkökset armeijaan.

Financial Timesin lähteiden mukaan noin 30-vuotias freelance-tietokoneasiantuntija oli kirjoittanut ohjelmakoodia, jota käytettiin Internet Explorer -nettiselaimen tuolloin tuntemattoman tietoturva-aukon kautta. Lehden mukaan kiinalaisilla viranomaisilla oli pääsy koodin tekijän työhön. Hän oli myös lähettänyt paloja ohjelmasta krakkerisivustolle ja kuvaili tekemisiään "joksikin sellaiseksi, jonka parissa hän työskentelee parhaillaan".

Verkkovakoilukohu on nostanut aiempaa enemmän huomiota teknologian turva-asioihin, sekä kiinalaisten toimintatapoihin. Länsimaalaisten asiantuntijoiden mukaan kiinalaiset ovat käyttäneet ohjelmien haavoittuvuuksia kaupallisten ja armeijaa koskevien tietojen varastamiseen.

Haittakoodia kirjoittanut mies ei ole täysiaikainen valtion työntekijä. Hän ei myöskään ollut käynnistänyt varsinaista verkkohyökkäystä. Financial Timesin mukaan mies ei olisi halunnut, että koodia tultaisiin käyttämään tietosuojaa niin paljon loukkaavissa tarkoituksissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.