Mainos

Asiantuntijat ennustavat Japanin taloudelle heikkoa kasvua

Japanin talous kasvaa vain noin 0,6 prosentin vauhdilla tulevana vuonna, arvelevat uutistoimisto Reuterin haastattelemat asiantuntijat.

29:ää tutkimuslaitosta edustavien asiantuntijoiden mukaan ainoastaan vientitulot kasvattavat tulevana vuonna Japanin bruttokansantuotetta. Kotimarkkinoilta ei ole odotettavissa vetoapua.

Asiantuntijoiden ennuste on laskenut huomattavasti heinäkuusta, jolloin kansantuotteen arveltiin kasvavan 1,7 prosentin vauhtia. Japanin bruttokansantuote laski huhti-kesäkuussa 2,9 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Tämän lisäksi alentuneessa arviossa näkyy äskettäinen tutkimus, jonka mukaan japanilaisyritykset eivät suhtaudu tulevaisuuteen toiveikkaasti.

Japanin hallituksen tavoite talouskasvuksi tulevalle vuodelle on 1,9 prosenttia. Viranomaiset ovat myöntäneet, että tavoitteen saavuttaminen on vaikeaa. Reuterin kyselyyn vastanneet asiantuntijat arvioivat myös, että Japanin kauppataseen ylijäämä kasvaa tulevana vuonna 51 prosenttia, koska kotimarkkinoiden kysyntä on heikkoa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.