Mainos

Asiantuntijan tyly arvio: Kahdeksan ehdokasta, kolme kampanjaa

Laimeaa. Tällä sanalla moni suomalainen kuvaa vajaan viikon päästä huipentuvaa vaalitaistelua. Myös vaaliviestinnän asiantuntija, MTV3:n vaalisivujen blogisti Jussi Lähde tyrmää useimpien ehdokkaiden kampanjat, tai itse asiassa niiden puutteen.

– Juliste ei ole kampanja. Näissä vaaleissa Eva Biaudet'n, Sari Essayahin ja Paavo Lipposen "kampanjat" ovat käytännössä yhden hengen kiertueita, joilla on juliste, Lähde lataa.

Lähteen mielestä perussuomalaisten Timo Soinin ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen tavoitteena taas on kampanjoida vain omille kannattajilleen ja herättää heissä intoa tulevia kuntavaaleja varten.

"Niinistöltä puuttuu hymy"

Kahdeksasta ehdokkaasta vain kolme on Lähteen arvion mukaan rakentanut kunnollista vaalikampanjaa.

– Vain Pekka Haaviston, Sauli Niinistön ja Paavo Väyrysen takana on organisoitunut ja menestykseen tähtäävä kampanja. Tämä näkyy myös tuloksissa, Lähde tiivistää.

Lähde kiittelee erityisesti Haaviston ja Väyrysen kampanjoita, mutta hieman yllättävästä syystä. Kampanjat ovat onnistuneet, koska puolueiden rooli on jäänyt niissä pieneksi.

– Haaviston menestyksessä näkyy se, että vihreät on kampanjasta äärettömän kaukana ja siinä on ollut tilaa monenlaisille ihmisille. Väyrysen kohdalla puolue on ollut operatiivisesti enemmän mukana, mutta kampanja on saanut myös kansanliikkeen omaisia piirteitä.

Niinistön kampanja on puolestaan ollut Lähteelle pettymys, vaikka näkyvyyttä sillä on toki ollut. Lähde kuvaa kampanjaa jähmeäksi ja ilottomaksi viime presidentinvaaleihin verrattuna.

– Kuusi vuotta sitten kampanja oli rohkea ja ehdokas sai ihmiset hymyilemään, jopa nauramaan älykkäällä pisteliäisyydellään. Nyt on toisin. Hymyn myötä Niinistöltä on kadonnut charmi, Lähde analysoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.