Mainos

Asiantuntijan mukaan H1N1-rokotukset on keskeytettävä

Viranomaisten käyttämän asiantuntijan mukaan sikainfluenssarokotukset on keskeytettävä, kunnes rokotteen mahdollinen yhteys narkolepsiaan on selvitetty.

- Mielipiteeni on, että kun on selvä ajallinen yhteys, rokotetta ei tulisi käyttää ennen kuin meillä on tarkempi selvitys asiasta, toteaa neurologian dosentti, unitutkija Markku Partinen Helsingin uniklinikalta.

MTV:n Huomenta Suomessa haastateltu Partinen osallistuu huomenna asiantuntijaryhmän kokoukseen, jossa viranomaiset päättävät mahdollisesta rokotuskampanjan keskeyttämisestä.

Tiedossa on parikymmentä narkolepsiatapausta, joista 14 on varmoja ja muutamat eritasoisia epäilyjä. Partisen mukaan rokote on ollut ilmeisesti viimeisenä tekijänä taudin laukaisussa.

- Muita tekijöitä on ollut taustalla. Vielä ei tiedetä kuinka moni on sairastunut sikainfluenssaan tai kausi-influenssaan, hän sanoo.

Hänen mukaansa tutkittavissa narkolepsiatapauksissa on kyse lapsista ja nuorista, joilla ei ole niin hyvää immuunisuojaa kuin aikuisilla. Kaikilla oireet ovat alkaneet viime joulukuun ja helmikuun välisenä aikana. Partisen mukaan sairastuneita yhdistää myös sama kudostyyppi, jota on alle viidesosalla lapsista.

Partisen mukaan lapsen toimintaan kannattaa alkaa kiinnittää huomiota, jos tämä alkaa tavoistaan poiketen nukkumaan useampia päiväunia.

(MTV3)

Lue lisää:

Katso dosentti Markku Partisen haastattelu (Huomenta Suomi 23.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.