Asiantuntijan kauneusvinkit arkeen ja juhlaan – lue!

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten meikkipohja pysyy mattapintaisena koko päivän ja, miten saa aikaiseksi helpon pikkujoulumeikin.

Mitä sinä haluaisit tietää ihonhoidosta, meikkauksesta tai hiuksista? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Pikkujoulumeikki

Mikä olisi paras tapa tehdä pysyvä, tumma silmämeikki pikkujouluihin?

Asiantuntija vastaa:

Pohjusta luomet ensin Perfect Cover -valoaheijastavalla peitevoiteella. Puuteroi luomen iho Ideal Finish -puuterilla niin, että luomi on pehmeä ja samettinen, eikä siihen jää yhtään rasvaisuutta eikä iho tunnu nihkeältä. Levitä tämän jälkeen mustaa Eye Line & Design -rajauskynää ripsen tyveen ja pehmennä rajausta kynän toisessa päässä olevalla kumimaisella siveltimellä. Levitä päälle luomiväriä, esimerkiksi Creative Eyes Pure Diamond Trio -paletista 478 Galactic Blacks. Levitä ensin tummaa sävyä ja häivytä lopuksi kahdella vaaleammalla. Tee silmämeikistä tumma, mutta kauniin utuinen. Lisää reilu kerros maskaraa yläripsiin ja halutessasi vielä rajausta silmän sisäpuolelle. Näin saat katseesta intensiivisen.

Silmänympärysihon suojaksi

Miten voisin suojata silmänympärysihoa, ettei se kuivuisi talvisin?

Asiantuntija vastaa:

Nivean valikoimista löytyy Aqua Sensation Eye Care -kevytvoide, joka raikastaa ja kosteuttaa ohutta silmänympärysihoa tehokkaasti. Se poistaa myös turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia. Tämä tuote sopii kaikenikäisille. Q10 Plus Eye Care -silmänympärysvoide on jo tehokkaampi, aikuisen naisen tuote. Ravitseva hoitovoide silmänympäryksille tasoittaa ja ennaltaehkäisee juonteiden muodostumista, ja tuotteessa on suojakerroin 15. Suosittelen käyttämään silmänympärysvoidetta aamuin illoin, nuppineulanpään kokoisen määrän, joka riittää molemmille silmänalusille.

Meikkivoiteen metsästystä

Mistä johtuu, että meikkivoide menee joskus "mössöksi"? Eikö se sovi yhteen kosteusvoiteeni kanssa? Mistä voi tietää, mitkä voiteet toimivat keskenään? Ihoni rasvoittuu ja kiiltelee herkästi ja viimeistään tällöin myös pohjameikki menee pilalle.

Asiantuntija vastaa:

Voi olla, että syy on juuri siinä, että käyttämäsi voide ja meikkivoide eivät toimi hyvin yhdessä tai sovi ihollesi parhaiten. Nämä asiat tietää vasta testaamalla. Kun hankit tuotteita, luota ammattilaisen apuun ja kysy rohkeasti neuvoa. Kosmetiikkaviidakko on niin laaja, että kuluttajan on lähes mahdotonta tietää, mikä purkki olisi itselle se kaikkein paras. Koska ihosi on rasvainen, meikkivoide saattaa tosiaan päivän mittaan alkaa karkailemaan iholta. Sinun kannattaa testata loistavaa Extreme Resist 24h -meikkivoidetta. Se nimittäin pysyy! Tuote on mattapinnan jättävä ja koostumukseltaan öljytön. Pitkäkestoinen meikkivoide peittää hyvin, mutta ei ole paksu. Erinomainen tuote, jota kannattaa ehdottomasti testata.

Mattapintainen meikki koko päiväksi

Hei Riia! Miten saisin pidettyä ihon mattapintaisena koko päivän? Käytän nyt meikkivoiteen alla kiiltoa ehkäisevää voidetta, mutta viimeistään puoleen päivään mennessä iho kiiltää otsasta jo paljon, ja puuteria on pakko lisätä. Mitä voin tehdä? Kiitos avusta.

Asiantuntija vastaa:

Young-sarjasta löytyvä Control Shine! Gel Cream -voidegeeli on erinomainen kiiltävän ihon taltuttaja. Anna voiteen imeytyä kunnolla ja levitä sitten meikkivoide. Extreme Resist 24h -meikkivoide on mattapintainen ja pitkäkestoinen. Vältä liikaa puuterointia päivän mittaan, ja suosi enemmin puuteripapereita tai paina kiilto pois iholta kasvopaperilla tai vipalla. Liika puuterin lisääminen paksuntaa pohjameikkiä ja iho ei ole enää niin freesin näköinen.

Pyöreät silmät

Minulla on pienet silmät, jotka muistuttavat aasialaisten silmiä eli luomea ei näy juuri ollenkaan. Miten saisin meikattua silmät pyöreämmän näköisiksi?

Asiantuntijan vastaus:

Tee silmämeikki niin, että nostat luomiväriä kohti kulmakarvaa. Tee muoto korostuneesti pyöreään malliin, äläkä noudata niinkään silmiesi vinoa muotoa. Rajaa silmät aivan ripsen tyvestä ohuesti Expert Eyelinerilla. Meikkaa vain yläpuoli, ja unohda alapuolen rajaaminen ja luomivärit kokonaan. Vinot silmät on aika haastavaa meikata pyöreän näköisiksi, joten se vaatii sinnikästä harjoittelua. Harjoitus tekee mestarin, joten älä lannistu! Kannattaa myös katsoa netistä kuvia aasialaisten naisten meikkityyleistä ja ottaa niistä mallia, samalla kun harjoittelet. Katsomalla kuvaa, hahmotat varmasti helpommin, mihin kohtaan luomiväriä kannattaa levittää, niin että silmien muoto saisi enemmän pyöreyttä.

Suorat ja tuuheat

Haluaisin suoristaa hiukseni pikkujouluihin. Miten onnistun siinä latistamatta kuitenkaan hiuksia? Eli haluaisin suorat, mutta paksun näköiset hiukset.

Asiantuntija vastaa:

Levitä pyyhekuiviin hiuksiin Nivean Straight & Easy Treatment -hoitovoidetta. Tuote suojaa hiuksia kuumuudelta ja kosteudelta. Se ehkäisee kähertymistä ja tekee hiuksista suorat ja kiiltävät, latistamatta niitä. Föönaa hiukset ensin hiustenkuivaalla ja harjalla ja silota pinta vielä tarvittaessa muotoiluraudoilla. Viimeistele kevyellä vahalla, lakalla ja/tai kiiltosuihkeella.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat