Mainos

Asiantuntija Ylelle: Muita alentavat ”Audi-miehet” ovat todellinen ilmiö

Ylen haastatteleman asiantuntijan mukaan ihmisen persoona tulee esiin myös liikenteessä. Mikäli on tottunut saamaan tahtonsa läpi elämässä, ei ajatusmaailma muutu liikenteessäkään.

Liikennepsykologi Mika Hatakka kertoo Ylen haastattelussa, miksi premium-autoilla ajavat "Audi-miehet" mielletään liikenteessä usein huonokäytöksiksi.

Yle viittaa artikkelissaan saksalaispsykologien havaintoihin, joiden perusteella itsekkäimmät kuljettajat ovat yleensä keskimääräistä paremmin tienaavia ja ajavat tavallista suuremmilla autoilla auto. Tällaisilla henkilöillä on tapana saada haluamansa.

– Jos suhtautuu niin, että muut ovat alempiarvoisia, niin totta kai se näkyy liikenteessä, jos se näkyy muuallakin, Hatakka kertoo Ylelle.

"Audi-miesten" liikennekäyttäytymiseen voi vaikuttaa myös se, että kalliimpien autojen omistajat yleensä myös ajavat autoillaan paljon. Kun kilometrejä kertyy mittariin, itsevarmuus kasvaa ja ärsyyntymiskynnys epävarmemmin ajavia kohtaan madaltuu.

Hatakan mukaan kalliilla autoilla ajavien virheet pistetään myös merkille tehokkaasti. Moni "Audi-mies" tunteekin olevansa jatkuvasti inssiajossa, jossa jokaista liikettä kytätään tavallista tarkemmin. 

***

1:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.