Asiantuntija vastaa: Voiko putkitukokselle tehdä mitään kotikonstein?

Putkiliikkeen työnjohtaja kertoo parhaat konstit putkitukosten ennaltaehkäisyyn, sekä paljastaa karun totuuden tukosten kotihoidon kannalta.

Kodissa tapahtuville putkitukoksille ei useimmiten mahda itse mitään, mutta ennaltaehkäisy on tärkeä osa tukosten estoa. Töölön Putkiliikkeen työnjohtaja Anita Turunen kertoo, että kotikonstit saattavat tepsiä vain varhaisessa vaiheessa tukosta.

– Jos putkisto vaikuttaa siltä, että se on menossa tukkoon, saattaa useista kodeista löytyvä WC:n imukuppi, "talkkarinpusu" olla hyvä apu. Jos imukuppi ei tepsi, soitto huoltoyhtiöön voi olla paikallaan. Mikäli kuitenkin vedät vessanpöntön ja veden pinta nousee korkealle, et voi tehdä itse asialle juuri mitään.

Kauppojen hyllyillä myytävät viemäriaineet eivät Turusen mukaan tepsi useimpiin tukoksiin, sillä ne eivät ole riittävän tehokkaita. Viemäritukokseen auttavat parhaiten lipeäpitoiset aineet, joita löytyy ammattilaisilta.

Viemäritukosten ennaltaehkäisyyn kannattaa panostaa kaikissa kotitalouksissa – voihan putkimiehen visiitistä koitua pahimmillaan jättikokoinen lasku asukkaalle itselleen.

– Parhaat tavat ennaltaehkäisyyn ovat huolellisuus, sekä kylpyhuoneen lattiakaivojen ja hajulukkojen säännöllinen putsaus, Turunen neuvoo.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja