Mainos

Asiantuntija: Vanhanen käyttänyt lautakasakohua hyödykseen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) käyttää lautakasakohua asemansa vahvistamiseen, sanoo MTV:n vaaliasiantuntija, dosentti Kimmo Grönlund Åbo Akademista.

Grönlundin mukaan Vanhanen on onnistunut nostamaan imagoaan ainakin keskustapuolueen sisällä hetkellisesti Ylen Silminnäkijä-ohjelman esittämien väitteiden avulla.

- Puolueessa koetaan, että Vanhasta lyödään jo epäasiallisesti. Täytyy silti muistaa, että koko vaalirahaskandaali on paljon suurempi juttu ja tämä oli vain pieni sivuhaara. Vanhanenkin mieluusti näyttääkin nostavan lautakohua ykkösaiheeksi mainetta ja kunniaansa palauttaakseen.

Grönlundin mukaan vaaliraha-asiassa on vielä paljon selvittämistä. Grönlund painottaa, että vaikka Vanhanen pystyisi hetkellisesti nostamaan imagoaan lautakasakohun ansiosta, eivät taustalla olevat epäselvyydet mihinkään katoa.

- On kuitenkin aivan selvää, että Vanhasen asema on aika kestämätön, sekä pääministerinä että keskustan puheenjohtajana. Tämä lautakasahärdelli, joka Yle TV2:n ohjelmasta tuli, on ainakin hetkellisesti lujittanut hänen asemaansa ainakin puolueen sisällä. Toinen asia on, että kun maan pääministeri joutuu päivästä toiseen selittelemään sekä toimintaansa poliitikkona ja jopa yksityishenkilönä, niin se luo tietynlaisen epäilyksen varjon hänen ylleen.

Vanhasen jatko keskustan johdossa hataraa

Vanhasen ryvettynyt imago ei Grönlundin mielestä parane lautakasakohun luomilla sympatioilla pysyvästi.

- Vakavasti puhuen erityisesti Vanhasen kohdalla olisin hyvin yllättynyt, jos keskusta menisi Vanhasen johdolla seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Grönlund uskoo, ettei vaalirahakohusta päästä eroon.

- Puhtaalta pöydältä ei voida jatkaa, ennekuin viimeinenkin kivi ja kanto on käännetty ja loputkin salaisuudet tulevat ilmi. Vaalirahakohussa ryvettyneiden poliitikkojen asema on uhattuna ja viimeistään seuraavissa vaaleissa luottamus ja kannatus punnitaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.