Mainos

Asiantuntija: Valtatyhjiö Libyan ongelmana

Libyan pahimpia ongelmia on tällä hetkellä sinne syntynyt valtatyhjiö, arvioi erikoistutkija Tommi Koivula Maanpuolustuskorkekoulun strategian laitokselta.

Koivula sanoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä, että vaikka sotilaallinen ratkaisu on tapahtunut Libyassa, eli että Gaddafin joukoilla ei ole enää kykyä vastaiskuun tai kykyä palauttaa pääkaupunkia hallintaansa, se ei tee tilanteesta selvää.

- Väliaikaishallinto pyrkii kovasti nousemaan vanhan hallinnon tilalle täyttämään valtatyhjiötä, mutta sillä on monia haasteita tässä tilanteessa. Ongelma heidän kannaltaan on se, että väliaikaishallinto edustaa Libyan itäosien väestöä. Libyan länsiosien yhteisöt eivät ole millään tavalla mukana uudessa hallinnossa. Sen takia heidän pitäisi täydentää hallitusta, että koko kansa saataisiin mukaan tähän uuteen hallitukseen.

Samalla uuden vallankumoushallituksen suurimpia haasteita on järjestyksen palauttaminen Tripoliin.

- Olisi mahdollistettava se, että normaali elämä voisi palata, avustuksia pitäisi saada virtaamaan kaupunkiin, monia asioita on ratkaistava. Niin kauan kuin niitä ei saada ratkaistua, tilanne säilyy arvaamattomana Tripolissa.

(MTV3)

Katso Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkijan Tommi Koivulan haastattelu: (Huomenta Suomi 25.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.