Mainos

Asiantuntija: Tärkeä voitto Obamalle

Suomalainen asiantuntija pitää terveydenhuollon uudistuksen läpimenoa suurena voittona Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle.

Tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma Helsingin yliopistosta uskoo, että lain hyväksymisellä on vaikutusta myös Obaman alamaissa olleeseen suosioon.

- Kyse on merkittävästä voitosta. Vielä kuukausi sitten tilanne näytti todella huonolta, sanoo Aunesluoma.

Aunesluoman mukaan nyt jonkinlainen käänne on saattanut kuitenkin tapahtua.

- Tuskin mitään hirveän suurta muutosta nyt tapahtuu, mutta ainakin sellainen luisu on selvästi päättynyt. Tietysti on huomattava se, että asia on jakanut amerikkalaisia äänestäjiä. Jotkut varmasti on aika leppymättömiäkin vastustajia tämän jälkeen, mutta periaatteessa tässä on iso asia kyseessä - monen vuosikymmenen hanke, joka on nyt ratkeamassa, kertoo Aunesluoma.

Vaikka terveyspaketti on ollut Obaman tähän asti suurin sisäpoliittinen hanke, riittää presidentillä edelleen haasteita.

- Täytyy ottaa huomioon, että Yhdysvalloissa julkiseen talouteen, verojärjestelmään ja koko taloustilanteeseen sisältyy epävarmuutta, kuten muuallakin maailmassa. Nyt varmaankin voidaan odottaa sitä, että huomio kohdistuu talouteen ja julkisen sektorin tilaan yleensä, Aunesluoma arvioi.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi varhain aamulla Suomen aikaa presidentti Obaman ajaman terveydenhuollon uudistuksen. Laki takaa sairausvakuutuksen yli 30 miljoonalle amerikkalaiselle, joilla ei ole vakuutusta aiemmin ollut.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.