Mainos

Asiantuntija: Talvivaaran kohtaloa vaikea ennustaa

Kaivosalan asiantuntijan mukaan Talvivaaran tilanne on hankala ja vaikeasti ennustettavissa.

–Kaikki odottavat nyt ratkaisuja, mihin suuntaan ne sitten tapahtuvatkaan. Eletään päivä, tunti tai tällä hetkellä viikko kerrallaan, toteaa Kaivannaisteollisuuden toiminnanjohtaja Pekka Suomela

Hänen mukaansa yrityssaneeraukseen pääseminen antaisi yritykselle paremman pohjan suunnitella tulevaisuutta ilman pidempiä katkoksia.

– Siellä on hyvää teknologiaa, valtavat investoinnit, osaava henkilöstö, ja sitä projektia on kehitetty intensiivisesti vuosien ajan. Kaikki edellytykset jatkotoiminnalle ovat olemassa.

Konkurssikaan ei hänen mukaansa olisi Talvivaaran tarinan loppu.

– Esiintymä on ollut siellä pitkään ja tulee olemaan siellä jatkossakin. Kaikki syy on uskoa, että kaivostoiminnan ympärille rakennettu hydrometal-teollisuus tulee jatkossakin toimimaan.

Suomela perustelee asiaa sillä, että kaivoksessa kokonaisuus on energiatehokas ja kustannustehokas.

–Edellyttäen, että volyymit ovat tarpeeksi suuret ja hintataso on kohdallaan, lisää Suomela.

Jatkajasta Suomelalla ei ole arvioita

Talvivaara on pitkään toiminut vajaalla tehokkuudella. Suomelan mukaan se on osasyy kaivoksen talousongelmiin.

– Se on yhtiön omankin ilmoituksen mukaan perustavanlaatuinen syy, eli tasoa ei ole kuin hetkellisesti saatu nostettua riittävän korkealle. Toki yhtiöllä on raskas investointiputki takana, sekä nikkelin hinnan kehittyminen viimeisen vuoden aikana, kaikki nämä tekijät yhdessä ovat johtaneet tähän tilanteeseen.

Talvivaaran mahdollista jatkajaa Suomela ei suostu spekuloimaan, mutta toteaa, että kaivosalueella tulee toiminta todennäköisesti jatkumaan tulevaisuudessa vähintään samalla volyymilla kuin ennen tai jopa suurempana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.