Mainos

Asiantuntija suosittaa suodatinta teinin kännykkään

Jos vanhempi haluaa pysyä perillä lapsen tai teinin netinkäytöstä, kannattaa suodatinohjelma asentaa tämän kännykkään eikä tietokoneelle.

Tätä mieltä on F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

– On turha laittaa suodatinsofta teinin tietokoneelle, jos tällä kuitenkin on kännykkä, jolla pääsee ihan mihin tahansa. Nykykännyköissä ei ole vakiona juuri minkäänlaista blokkausta: ei väkivaltasisällölle, huumesisällölle tai millekään muullekaan.

Kotikoneella suodatinohjelmaa ei tarvita, jos vanhempi pitää silmällä lapsen tai teinin surffailua.

Pelkkä suodatin ei riitä

Suodatinohjelma tuntee listan verkkosivustoja, jonne käyttäjää ei päästetä. Vanhempi voi säätää suodattimen esimerkiksi sellaiseksi, että lapsi ei pääse huumeaiheisille tai väkivaltaa sisältäville sivustoille. Pääsyn erilaisiin chätteihin voi myös halutessaan estää.

Netin sisältömäärä on niin valtaisa, että pelkällä suodattimella sopimatonta sisältöä ei kuitenkaan pysty täysin blokkaamaan.

– Suodatin ei koskaan toimi täydellisesti. Sillä saadaan yleisimmät ja helpoiten hakukoneilla löytyvät sivustot blokattua, mutta ei ikinä kaikkea. Sen vuoksi tekninen suodatin ei saa olla ainoa turvakeino, jolla lapsia yritetään sopimattomalta sisällöltä turvata, sanoo Hyppönen.

Useimmat virustorjuntatoimittajat tarjoavat suodattimia yleisimmille kännykkäalustoille. Suodattimessa on myös suoja teknisesti haitallisia verkkosivuja kuten fishing-sivustoja vastaan. Ne yrittävät huijata käyttäjää antamaan salasanansa eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.