Mainos

Asiantuntija: "Suomi huijarin kannalta hyvä kohde"

Yhteensä viisi RoPS-pelaajaa on vangittu todennäköisin syin epäiltynä lahjuksen ottamisesta elinkeinoelämässä. AC Oulun veljekset Donewell ja Dominic Yobe määrättiin perjantaina matkustuskieltoon. Vaikeimmassa tilanteessa olevan RoPSin toiminnajohtaja Antti Hietakangas ei lähde hätäilemään spekulaatioiden takia.

- Odotamme poliisitutkinnan valmistumista ja teemme ratkaisut sen jälkeen, Hietakangas toteaa.

Tähän mennessä suoritetun tutkinnan perusteella singaporelainen vedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal on oletettavasti järjestellyt Suomessa pelattavia otteluita. Hän on maksanut pelaajille palkkioita, että he vaikuttaisivat lopputulokseen Perumalin toivomalla tavalla.

Näytön löytäminen vaikeaa

MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman Jorma Vuoksenmaan mukaan tapaus on tuottanut surua ja ärtymystä. Vedonlyöntivihjeitä antavan ESBC:n toimitusjohtajan mielestä muutamien ahneus on tehnyt hyvästä asiasta ikävän.

- Itse pelisuorituksista on vaikea saada näyttöä, aikaisemmissa sopupelitapauksissa asiantuntijatodistajana toiminut Vuoksenmaa sanoo.

Näyttö pelin järjestelytapauksista saadaan vedonlyöntikäyttäytymisestä. Vuoksenmaan mukaan aina jää jälki, kun yksinkertaisesti outoja vetoja lyödään suurilla summilla. Lisäksi kuulusteluissa selviää aina lisää tietoa.

Suomen osuutta Vuoksenmaa ei yleisesti koe mitättömänä.

- Kun valtaliigoja ei kesällä pelata, vedonlyöntiteollisuus tarvitsee pelikohteita. Lisäksi palkkiot Suomessa ovat pieniä, joten Suomi on huijarin kannalta hyvä kohde, Vuoksenmaa sanoo.

Vuoksenmaan mielestä suomalaiset ovat kuitenkin rehellisiä ja lojaaleja itse lajille, seuralle ja faneilleen. Hän uskoo, että tästä syntyy tapaukselle vastavoima, eikä tilanne pääse karkaamaan käsistä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.