Mainos

Asiantuntija: Suomellakin opeteltavaa huostaanottokiistassa

Aleksanteri-instituutin apulaisjohtajan Markku Kangaspuron mukaan Suomen viranomaistiedottamisessa Venäjän suuntaan on parannettavaa. Tämän todistaa tuore huostaanottokiista.

Kiista syntyi, kun Vantaalla otettiin huostaan neljä lasta heidän venäläisäidiltään. Venäjän lapsivaltuutettu Pavel Astahov suivaantui huostaanotosta ja uhkasi Suomea jopa taloussaarrolla. Myös Venäjän ulkoministeriö vaati pikaista tapaamista sosiaaliviranomaisten kanssa.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jukka T. Salminen sanoi kuitenkin Ilta-Sanomissa, etteivät Venäjän viranomaiset olleet olleet minkäänlaisessa yhteydessä kaupungin viranomaisiin.

Markku Kangaspuron mukaan Venäjän uhittelusta ei kannata olla huolissaan. Astahov on Venäjän poliittisessa hierarkiassa pikkutekijä, joten poliittista selkkausta asiasta tuskin tulee.

Kangaspuro kuitenkin muistuttaa, että Venäjä on suurvalta ja toimii sen suomin etuoikeuksin. Suomen on vastattava voiman puutteessa asiaan diplomatialla.

Huostaanottokohu voi kolhaista Suomen imagoa Venäjän silmissä. Aleksanteri-instituutin apulaisjohtaja Markku Kangaspuro sanoo, että Venäjän viranomaisten kommentit kannattaa ottaa tosissaan ja kehittää sen pohjalta Suomen julkista pr-strategiaa vastaavien selkkausten välttämiseksi tulevaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.