Mainos

Asiantuntija: Rocktähteys on nuorille tutumpi asia kuin arkinen työ

Henkilöstövuokrausyritys Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen pitää nuorisotyöttömyyttä valitettavana asiana. Hänen mukaansa nuoria olisi kannustettava aktiivisesti kohti työelämää ja kerrottava työelämän eri mahdollisuuksista.

- Nuoret eivät yksinkertaisesti tiedä työelämästä. Mediamaailma, rocktähteys ja big brotherit ovat paljon tutumpia ilmiöitä. Mutta se ihan arkinen työ, ei nähdä ja tiedetä minkälaista tavallista työtä on kaikilla tarjota. On yksi asia haaveilla rocktähteydestä mutta toinen asia elättää itsensä sillä.

Vanhala-Harmanen pitää ikävän ilmiönä sitä, että vanhemmat jopa kannustavat nuoria jättäytymään työttömäksi.

- Se mikä on surullisinta on se, että vanhemmat jopa kannustavat siihen sanomalla, että eihän sinun tuollaista työtä kannata tehdä. Silloin usein vaihtoehtona on se työttömyys. Se on vanhempien puolelta jopa ohjeistettu.

Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmasen mukaan työttömäksi vapaaehtoisesti jättäytyviä pitäisi rangaista sosiaalietuuksia leikkaamalla.

- Konkreettisiin työtarjouksiin on tartuttava. Mikäli niihin ei tartu, sosiaaliedut leikataan.

Vanhala-Harmanen muistuttaa, että esimerkiksi henkilöstövälitysfirmojen kautta nuorilla on mahdollisuus työllistyä melko helposti.

- Pidän vuokratyötä erittäin tärkeänä lääkkeenä nuorisotyöttömyyteen. Ensinnäkin nuoret ovat vielä hieman kokemattomia työnhakijoita, tällöin henkilöstövälitysfirma voi auttaa heitä. Toisaalta vuokratyöyrityksillä on erilaisia koulutuksia ja kurssituksia, jotka auttavat nuoria petraamaan puutteellisia työelämän taitoja.

Hän pitää myös oppisopimusta erittäin hyvänä työllistymiskeinona.

- Oppisopimuskoulutusta käytetään valitettavan vähän. Sitä kautta nuori näkee heti, mitä se tuleva työ on. Ja sinä oppisopimusaikana saa laajan kuvan sen työalan eri työnimikkeistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.