Mainos

Asiantuntija: Poliittisten elokuvien aika on ohi

Elokuva-asiantuntija, elokuvatuottaja Jarkko Hentula sanoo, että poliittisten elokuvien aika näyttäisi olevan ohitse. Hyvät tarinat ja kiinnostavat ihmiskohtalot ovat nyt pinnalla.

Elokuva-alan tavoitelluimmat palkinnot Oscarit jaettiin varhain aamulla Suomen aikaa Hollywoodissa.

- Kiinnostavaa näissä ehdokkaissa oli mielestäni se epäpoliittisuus. Nyt ei ole enää tarvettä lyödä hallintoa siitä, että mitä virheitä on tehty Lähi-idässä jne. Nyt on keskitytty hyvien tarinoiden kertomiseen, uskomattomien ihmiskohtaloiden kuvaamiseen ja perinteisiin tosielämätarinoihin, jotka ovat aina olleet vakio-oscartavaraa, sanoo Hentula.

Hentulan mielestä Sean Pennin rooli homoaktivistina heijastaa uusien "poliittisten elokuvien" suuntaa.

- Jos haluaa jotakin poliittista hakea näistä palkituista, niin varmasti hänen näyttelemänsä homoaktivistin hahmo, joka murhattiin. Siinä voi nähdä sen uuden tuulen, uuden kannan, millaiset aktivistileffat ja polittiset elokuvat ehkä nyt on pinnalla.

Voitokkain elokuva oli Danny Boylen ohjaama Slummien miljonääri, joka sai peräti kahdeksan Oscaria.

- Se on minusta raikas, hieno, epäamerikkalainen tavallaan tällainen satumainen rakkaustarina. Hyvä draama pitää hyvällä otteella juonessa kiinni. Siinä on paljon erilaisia elementtejä, jotka oikeassa annostuksessa kohtaavat siinä elokuvassa. Hienoa on se, että se on pienen budjetin elokuva ja ehkä tämmönen yllättäjä, kuvaa Hentula.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.