Asiantuntija Pohjalaisessa: Luomuruoka on pelkkää potaskaa

Kovasti suosiotaan kasvattanut luomuruoka saa ankaraa kritiikkiä asiantuntijalta. Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen dosentin Jussi Tammisolan mukaan luomuruuassa on terveydellisiä riskejä.

Hän leimaa väitteet terveysvaikutuksista pelkäksi potaskaksi.

– Luomu on yleensä jopa vähemmän terveellistä, koska sitä tehdään uskomusten varassa. Tammisola perustelee sanomalehti Pohjalaisen haastattelussa.

Luonnonmukaisen tuotannon suosiminen lisää hänen mukaansa vakavia sairauksia ja on muutenkin ihmiskunnalle kohtalokasta.

Tammisalon mukaan mikään luotettava tutkimus ei osoita luomun olevan terveellisempää kuin tavallisesti tuotettu ruoka. Näyttöä ei ole myöskään siitä, että luonnonkemikaalit olisivat turvallisempia kuin ihmisen valmistamat.

Lue myös:

    Uusimmat