Mainos

Asiantuntija paljasti koskettavan asian koirista – sai lemmikinomistajat kyyneliin

Asiantuntijan mukaan koirat luultavasti uneksivat omistajistaan.

Koirat tuppaavat hyörimään ja pyörimään unissaan, mutta mistä rakkaat lemmikit oikein uneksivat?

Kun People-lehti tiedusteli asiaa Harvardin asiantuntijalta, ei kukaan arvannut, millainen vaikutus sillä olisi koiranomistajien tunteisiin.

Mitä tiedetään kissojen unista?
Deirdre Barrett kertoi People-lehdelle, että kissojen unista tiedetään enemmän. Kissojen tiedetään makaavan rauhallisesti muissa univaiheissa, mutta REM-unen aikana ne vaanivat, hyppivät, köyristävät selkäänsä ja sähisevät. Michael Jouvetin tutkimuksessa vaikutti siltä, että kissat saalistivat hiiriä unissaan.

– Ihmiset uneksivat likipitäen samoista asioista, joista he ovat kiinnostuneita päivänkin aikana, mutta visuaalisemmin ja vähemmän loogisesti. Ei ole mitään syytä ajatella, että eläimet olisivat sen erilaisempia, pohtii Deirdre Barrett, opettaja ja psykologi Harvardista.

– Koska koirat ovat yleensä hyvin kiintyneitä ihmisomistajiinsa, on luultavaa, että koira uneksii kasvoistasi, tuoksustasi ja sinun miellyttämisestäsi ja ärsyttämisestäsi, Barrett toteaa.

Kun koiranomistajat kuulivat, että heidän lemmikkinsä mitä luultavimmin näkee unta rakkaista ihmisistään, heidän sydämensä särkyi. Kuvakaappaus Barrettin vastauksesta lähtikin leviämään sosiaalisessa mediassa käyttäjän @harryosborn jaettua meemin aiheesta. Kuvissa yhdestä mies itkee liikutuksesta, kahdessa hänen koiransa vetää sikeitä ja neljännessä on kuvakaappaus Barrettin vastauksesta. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiittiä on twiitattu uudelleen jo yli 60 000 kertaa. Ihmiset alkoivat jakamaan kuvia omista koiristaan nukkumassa ja uneksimassa omistajistaan. Koiranomistajat jakoivat myös tiedon aiheuttamia liikutuksen tunteitaan.

"Voi hitsi, itken!"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Voi hitsi, itken!"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös video: Koiralla ja siilillä on erikoislaatuinen ystävyyssuhde!

2:44

Lähteet: People, Buzzfeed

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.