Mainos

Asiantuntija pakotti automaatin sylkemään rahaa kotikonstein

Yhdysvalloissa järjestetyssä Black Hat tietoturvakonferenssissa nähtiin kun asiantuntija ohjelmoi netin kautta hankkimillaan laitteilla raha-automaatin antamaan rahansa. Uutistoimisto Reuters kertoo yleisön hurranneen asiantuntijan esitellessä kehittelemiään tekniikoita automaattien huijaamiseksi.

- Toivon muuttavani ihmisten käsityksiä laitteista, jotka ulkoapäin vaikuttavat täysin läpäisemättömiltä, totesi tietoturvayhtiö IOActive Labsin tutkimusjohtajana toimiva Barnaby Jack ennen asiaa havainnollistavaa esitystään.

Hän oli opetellut vuoden ajan murtautumista raha-automaatteihin, joita löytyy huoltoasemilta, baareista ja kauppakeskuksista.

Jack näytti, kuinka hän latasi kotikutoisen Dillinger-ohjelman Tranax Technologies-yhtiön automaattiin. Saastutettuaan koneen hän ohjeisti sitä jakamaan rahaa.

Jack käytti lisäksi netin kautta hankkimaansa avainta, jolla hän sai avattua Triton Systemsin automaatin kuoren. Tämän jälkeen hän laittoi koneeseen USB-tikun, jolla hän pakotti automaatin sylkemään ulos koko sisältönsä.

Testatut automaatit käyttivät Microsoftin Windows CE -käyttöjärjestelmää. Kyseinen käyttöjärjestelmä on laajalti käytössä raha-automaattien kaltaisissa erikoistuneissa tietokoneissa. Jack sanoi, että kaikkien valmistajien automaatit ovat haavoittuvaisia hyökkäyksille, vaikka niissä onkin käytössä hyökkäyksiä estäviä sovelluksia.

- En ole niin lapsellinen, että luulisin olevani ainoa ihminen, joka pystyy samaan, hän tokaisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.