Mainos

Asiantuntija: Obaman homolausunto selkeyttää presidenttipeliä

Suomalaisasiantuntijan mukaan Barack Obaman myönteinen kanta homoavioliittoihin selkeyttää Yhdysvaltain presidenttipeliä. Obama ilmoitti eilen kannattavansa samaa sukupuolta olevien avioliittoja, vaikka hän on aiemmin vältellyt aihetta.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi, että amerikkalaisilla on nyt selkeästi kaksi erilaista vaihtoehtoa presidentiksi: arvoliberaali Obama ja arvokonservatiivi Mitt Romney.

Romney on ilmoittanut vastustavansa samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

Aaltolan mukaan Obaman ulostulo vankistaa hänen kannatustaan nimenomaan ydinkannattajiensa keskuudessa. Lausunto tekee Obamasta edistyneellisemmän hahmon kuin hän oli edellisten vaalien alla.

– Erityisesti vanhoillisissa osavaltioissa tämä saattaa toimia Obamaa vastaan, mutta tavallaan nämä osavaltiot Obama on jo menettänyt. Enemmän tämä toimii positiivisesti hänen kannaltaan itärannikon suurissa osavaltioissa, joissa on paljon äänestäjiä sekä länsirannikolla Kaliforniassa.

Aaltolan mukaan lausunto on osa koti-uskonto-isänmaa-abortti-Raamattu -politiikkaa, jossa ei puhuta isoista poliittisista uudistuksista, vaan enemmänkin amerikkalaisesta identiteetistä.

Aaltolan mukaan tutkimukset osoittavat, että enemmistö yhdysvaltalaisista hyväksyy homoseksuaalisuuden ja siviilivihkimisen.

– Obaman lausunto ruokkii sitä, että ollaan puolesta tai vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.