Asiantuntija Nokiasta: Pörssireaktio ei kerro järkytyksestä

Nokian tulos oli kohtuullisesti odotusten mukainen, arvioi Kauppalehden talousuutisten uutispäällikkö Tapani Mäkinen. Mäkinen korostaa, että Nokian kurssinousu pörssissä heti tulosjulkistamisen jälkeen kertoo paljon.

- Tällainen pörssireaktio ei kerro kovin suuresta järkytyksestä, Mäkinen sanoo.

- Nokia odottaa markkinaosuutensa kääntyvän jälleen nousuun vuoden toisella neljänneksella, nythän se on säilynyt vuodenvaihteen tasolla 37 prosentissa.

Mäkinen muistuttaa myös, että Nokian asema on parempi kuin sen kilpailijoilla.

- Nokia on erittäin vakavarainen yhtiö ja se on pitänyt huolta kannattavuudestaan. Tämän johdosta se on kilpailijoitaan valmiimpi kohtaamaan vaikeat ajat.

Nokian tulos oli odotusten mukainen, arvioi investointipankki Evlin analyytikko Mikko Ervasti.

- Näkymä tulevaisuudesta on selkeästi positiivinen tekijä, koska se pysyy ennallaan sekä matkapuhelinyksikön kannattavuuden että markkinavolyymien puolesta.

Ervastin mukaan Nokialla on keväällä paljon tehtävää esimerkiksi uusien puhelinmallien kanssa. Kustannussäästöohjelmat alkavat tuottaa tulosta.

- Kyllä tässä selvästi mennään eteenpäin Nokian kanssa siten, että tulevaisuus näyttää valoisammalta ja pahin ehkä on jo ohi, Ervasti sanoo.

Myös Nordean analyytikko Martti Larjo uskoo, että Nokian tilanne parantuu hiljalleen.

- Kakkoskvartaalista tulee varmaan vielä myöskin heikko, joskaan ei niin heikko kuin tämä ensimmäinen. Sen jälkeen tilanne ei vielä ehkä normalisoidu, mutta paranee merkittävästi kolmannella ja neljännellä kvartaalilla.

Katso Markus Pirttijoen analyysi (Kymmenen uutiset 16.4.2009)

Katso Leena Laakson juttu (Seitsemän uutiset 16.4.2009)

Katso Matti Toivosen raportti (Kauppalehden talousuutiset 16.4.2009)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat