Mainos

Asiantuntija: Nokialla ei ole varaa mokata MeeGon kanssa

Tutkimusyhtiö Gartnerin varapääjohtaja ja analyytikko Nick Jones pohtii Nokian uuden MeeGo-käyttöjärjestelmän julkaisun haasteita nykyisessä kiperässä markkinatilanteessa. Nokian ja Intelin yhteistyönä kehittämään MeeGoon on ladattu kovia odotuksia. Sillä pyritään toden teolla iskemään Applen iPhonea sekä Android-käyttöjärjestelmää vastaan.

Jonesin mukaan loppuvuoteen huhuttu MeeGon julkistus ei ole kuitenkaan ajankohtana välttämättä paras ratkaisu. MeeGo-tiimin vetäjän Ari Jaaksin eroaminen ei hänen arvionsa mukaan jää ainoaksi: Ryhmän sisällä tulee luultavasti tapahtumaan vielä henkilöstömuutoksia uuden johtajan Stephen Elopin säätäessä strategiaa.

Nokialle MeeGo-ryhmän muutokset ovat haasteellisia, sillä niillä ei enää ehditä juurikaan vaikuttaa pian julkistettavan käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin. Henkilöstömuutoksilla voidaan kuitenkin vielä vaikuttaa merkittävästi MeeGon julkaisusuunnitelmaan ja järjestelmän markkinointiin.

Jones korostaa, että MeeGo on todella kova juttu Nokialle. Yhtiö saa kuitenkin luultavasti vain yhden tilaisuuden, joten ensimmäisen julkaisun on oltava tyrmäävä.

Microsoft sotkee kuvioita - Pitäisikö MeeGon julkistusta viivästyttää?

Jonesin mukaan MeeGon lykkäykseen olisi tiimimuutosten lisäksi toinenkin hyvä syy: MeeGo on nimittäin tulossa markkinoille samoihin aikoihin Microsoftin uuden Windows Phone 7 -mobiilikäyttöjärjestelmän kanssa. Ja arvatenkin Microsoft lataa omaan julkistukseensa huimat resurssit.

Huhujen mukaan Nokia olisi siis suunnittelemassa MeeGo-julkistusta loppuvuodesta. Jonesin mukaan MeeGon julkaisun lykkäämisellä voitaisiin kuitenkin estää huomion jakaantuminen MeeGon ja Microsoftin WP7:n välillä. Samalla MeeGo-tiimin uudet jäsenet ehtisivät hieman vaikuttaa käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin.

MeeGo ei tällöin pääsisi vilkkaille joulumarkkinoille. Jonesin mukaan kovassa kilpailutilanteessa aiempaa vahvemmaksi hiottu käyttöjärjestelmä voisi olla kuitenkin parempi vaihtoehto Nokialle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.