Mainos

Asiantuntija: Näin pitkäaikaistyöttömyys kukistetaan

Asiantuntijan mielestä työttömyyden torjunnassa pitäisi keskittyä ansiosidonnaiselta päivärahalta putoavien työllistämiseen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo, että ansiosidonnaiselta putoavia voisi työllistää tehokkaasti maksamalla työttömyyskorvausta palkkatukena työn tarjoajalle.

Tiaisen mukaan tällainen tukimuoto torjuisi parhaiten työttömyyden kielteisiä vaikutuksia.

– Sitten voidaan myös paremmin tarttua muuhun työttömyyteen. Realismia on se, että työttömyys on niin laaja ettemme pysty sitä kerralla hoitamaan nopeastikaan. Ja sen takia pitää hyvin tarkasti kohdistaa ne toimenpiteet sellaisiin kohtiin missä se työttömyyden haitta on negatiivisin ja tulos suhteessa siihen haittaan on positiivisin.

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa Tiainen ei lyhentäisi. Hänen mukaansa leikkaus kohdistuu pieneen työttömien joukkoon eikä ratkaisisi perusongelmaa.

– Varsinkin kun tällä hetkellä ansiopäivärahan saajat on merkittävässä määrin, joilla on pitkäaikainen ansiopäivärahatyöttömyys, näillä teollisuuspaikkakunnilla mistä työpaikat on hävinnyt. Jos siellä sitten rajataan ansiopäivärahan saamista, niin se ei tämmöiselle rakennemuutospaikkakunnalle synnytä ensimmäistäkään uutta työpaikkaa että se on esimerkki siltä osin väärästä diagnoosista.

Valtion palkkatukeen budjetoimat rahat ovat tältä vuodelta loppuneet.  Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.