Mainos

Asiantuntija: Näin hoidat ja ehostat akneihoa

Lumenen kauneusammattilainen Tarja Gallacher kertoo akneihon kauniista ehostuksesta ja hoidosta.

Kauneuden ammattilainen Tarja Gallacher Lumenelta jakoi Kauneusvinkit-sivustolle ohjenuorat akneihon kauniiseen ehostamiseen. Gallacher muistutti, että moni luulee ihoaan akneihoksi, vaikka todellisuudessa kyseessä ei ehkä ole ihosairaus. Aknella tarkoitetaan ihosairautta, joka voi olla perinnöllinen tai hormonaalinen.

Älä yritä peittää kaikkea

Älä yritä tavoitella sataprosenttista peittoa meikkivoiteella, koska lopputuloksesta on vaikea saada luonnollisen näköinen.

– Jos jotain on yritetty kovasti peittää, kiinnittyy huomio yleensä juuri siihen alueeseen, Gallacher tiivistää.

Valitse kevyempi meikkivoide, jonka alta iho pääsee hengittämään – ja näin voimaan paremmin. Pahimmat alueet voi yrittää täsmäpeittää vaikkapa punaista väriä neutraloivalla ihomeikillä (esim. Lumene Beauty Base Punaisuuden Neutraloija) tai oman ihon sävyyn sopivalla peitepuikolla (esim. Lumene Beauty Base Peitepuikko).

Panosta silmiin ja huuliin

Vaikka lopputulos ihon tasaisuudessa ei olisi sataprosenttisen täydellinen, voi yliotteen akneen ottaa vaikkapa panostamalla näyttävään silmä- tai huulimeikkiin tai molempiin.

– Fokusoi muualle kuin ihoon meikissäsi – näin muidenkin huomio keskittyy pois ongelma-alueestasi!

Muista hoitaa ihoasi ja käänny tarvittaessa lääkärin puoleen

Vaikean ihon hoidossa oikeanlaiset hoitotuotteet ovat avainasemassa. Meikillä peitetään ihoa, mutta se harvoin hoitaa samalla tavoin kuin oikeanlaiset siihen tarkoitetut tuotteet. Poikkeuksena meikit saattavat kuitenkin suojata ja osittain jopa hoitaa sisältäessään oikeanlaisia raaka-aineita.

Kaunis iho lähtee oikeanlaisesta puhdistuksesta. Varsinkin akneihno pitää myös muistaa kosteuttaa. Tehokkaampia puhdistustuotteita käytettäessä iho saattaa kuivua pinnalta ja ongelma pahentua, jos kosteutus ei ole riittävä. Pintakuivasta ihosta tali ei pääse esteittä ulos.

– Suosi superkosteuttavia, mutta joko öljyttömiä tai vähäöljyisiä tuotteita. Jos on akneiholle tai rasvoittuvalle iholle laittaa vääränlaisen kosteutustuotteen, se ei imeydy, vaan jää kiiltävänä ihon pintaan. Tässä tapauksessa meikkikään ei luonnollisesti imeydy.

Muista, että ihotautilääkärin puoleen kannattaa kääntyä iho-ongelmien äityessä pahaksi. Nykyään moneen asiaan saa helpotusta lääkkein, eikä ongelmansa kanssa joudu olemaan yksin, vaan muutkin kamppailevat ihonsa kanssa.


Artikkelin tarjoaa:Lumene

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja