Mainos

Asiantuntija: Myös Talvivaaran toinen yhtiö saatava saneeraukseen

Asiantuntijan mukaan Talvivaaran yrityssaneerauksen onnistunut läpivienti vaatii myös kaivostoimintaa harjoittavan Talvivaara Sotkamon pääsyä saneeraukseen.

Nordnetin meklari Jukka Oksaharju sanoo, että saneeraus kuitenkin alkaa pelkästään Talvivaaran Kaivososakeyhtiön Espoon käräjäoikeudelta saadun myönteisen päätöksen perusteella.

Talvivaara tiedotti tänään, että kaivoksen pörssilistattu emoyhtiö Talvivaaran Kaivososakeyhtiö pääsee yrityssaneeraukseen. Sen sijaan Talvivaara Sotkamon tilanne on yhä auki. Riittävää velkojien puoltoa ei välttämättä tule, koska Nyrstar perui tukensa saneeraukselle.

Oikeus on myöntänyt Talvivaara Sotkamolle lisäaikaa täydentää yrityssaneeraushakemustaan tilintarkastajan selvityksellä joulukuun 18. päivään saakka.

Oksaharju tulkitsee, ettei oikeus olisi suostunut yhtiön pyyntöön, jos saneeraukseen pääsy katsottaisiin toivottomaksi. Hän huomauttaa, että Espoon käräjäoikeus on jo määrännyt saneerausmenettelylle selvittäjän.

-Eivät he pyytäisi lisädokumentteja, jos ne katsottaisiin tarpeettomiksi. Oikeus on luultavasti arvioinut, että yhtiö on saneerauskelpoinen, mikäli lisädokumentit saadaan, Oksaharju tuumaa.

Hän huomauttaa, että saneerauksen onnistuminen edellyttää yhä myös 40 miljoonan euron rahoituksen saamista saneerauksen ajaksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.