Mainos

Asiantuntija Muumipeikon homoudesta: Pölvästimäinen väite!

Sarjakuvaneuvos, Muumituntija Juhani Tolvanen on pöyristynyt ruotsalaiskustantajan väitteistä, joiden mukaan Muumipeikko olisi homo.

- Kun luin tästä ensimmäisen kerran, oli ensireaktioni "voi Luoja!". Pölvästimäinen väite, puuskahtaa Tolvanen.

Tolvanen arvelee, että kustantaja Stefan Ingvarssonin homoväitteissä on kyse sensaation hakemisesta.

Ingvarssonin mukaan Nuuskamuikkunen olisi Muumipeikon elämän rakkaus. Tolvasen mukaan kaksikon suhteessa on kyse kuitenkin syvästä ystävyyssuhteesta.

- Kyllähän miehillä voi olla läheisiä ystävyyssuhteita ilman, että kyse olisi homoseksuaalisuudesta, naurahtaa Tolvanen.

- Jos Muumilaakson hahmoja ajattelee romanttisen parinmuodostuksen kannalta, niin mielestäni Muumipeikko ja Niiskuneiti ovat luonteva pari, sarjakuvaneuvos pohtii.

Tolvanen arvelee, että moni alkoi etsiä Muumeista homoseksuaalisia symboleja sen jälkeen, kun Tove Janssonin homoseksuaalisuus tuli julkiseksi.

- Siinä vaiheessa alettiin suurennuslasin kanssa etsiä ja tutkia, että mitähän nämä ja tämä asiat oikein viestittävät. Ja kaikestahan voi löytää eroottista säpinää, kun aihetta tai kohdetta oikein vääntelee ja kääntelee.

Tolvasen mukaan ruotsalaiset ovat aiemminkin väittäneet perättömiä tietoja Muumipeikosta.

- Joskus 1940-50-luvulla ruotsalaiset yrittivät väittää, että Muumipeikko on ruotsalaisen kuvataidemaalarin teoksesta plagioitu hahmo. Väitteet osoittautuivat myöhemmin täysin perättömiksi.

Tolvanen on muun muassa kirjoittanut kirjan Muumisisarukset, joka kertoo Tove ja Lars Janssonin elämistä ja urista. Hän on myös kääntänyt useita Muumipeikko-sarjakuvia.

(MTV3)

lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.