Mainos

Asiantuntija: Microsoft näyttää antavan armonlaukauksen puhelinyksikölle

Microsoft työntekijämäärän leikkaukset osuvat raskaasti Suomeen.

Maailmanlaajuisesti yhtiöstä lähtee lähes 8 000 ihmistä, Suomesta lähikuukausien aikana vähennettään enintään 2 300 Microsoftin työntekijää.

Salon tehdas aiotaan sulkea kokonaan ja tehtäviä siirretään Espooseen ja Tampereelle. 

Nordnetin sijoitusstrategi Jukka Oksaharjun mielestä yllättävää irtisanomistiedoissa oli se, että Microsoft luopui kisassa niin nopeasti. 

– Microsoft näyttää antavan armonlaukauksen puhelinyksikölle. Kyse on niin mittavista irtisanomisista ja osa-alueiden lopettamisista, ettei se näytä kasvuhakuisen yrityksen uudelleenjärjestelyltä. Rivien välistä myönnetään, että globaali kilpailuasema Nokialta hankituilla matkaviestimillä on pysyvästi menetetty, Oksaharju sanoo MTV Uutisille.

– Tappioputkea yritetään tukkia.

Oksaharjun mukaan Nokian hallituksen kaiken viisauden alku oli tosiasioiden tunnustaminen. Hänen mukaansa Nokia teki loistavat kaupat myydessään matkapuhelintoiminnot yli viidellä miljardilla eurolla. 

– Jo vuonna 2013, kun matkaviestinyksikkö syksyllä myytiin, Nokian hallitus näki, ettei toiminta ole käännettävissä enää riemukuluksi ja entisaikojen kannattavuudeen. Silloin he saivat reilut 5 miljardia euroa Microsoftilta, mitä pidin aika käsittämättömänä. Sen jälkeen on tehty paljon hyvää sillä rahalla. Nokian hallitus yritysjärjestelmin pelasti sen, mitä pelastettavissa oli.

Yhtiöllä on nyt Suomessa noin 3 200 työntekijää, pääosin puhelinliiketoiminnoissa. 

Microsoft katsoo Nokian matkapuhelinyksikön menettäneen arvostaan yli seitsemän miljardia euroa viimevuotisen kaupan jälkeen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.