Mainos

Asiantuntija: Metsäteollisuuden supistukset koskevat koko Eurooppaa

Rainer Häggblom kiittelee MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa hallituksen hätäratkaisua alentaa puukauppojen verotusta. Hänen mukaansa joka tapauksessa edessä olevat supistukset eivät ole pelkästään Suomen asia.

Heikon kannattavuuden kanssa kamppaileva metsäteollisuus varautuu rajuihin saneerauksiin. Metsäasiantuntija Rainer Häggblom sanoo, etteivät tuotannon supistukset kuitenkaan ole pelkästään Suomen asia.

- Tuotannon supistuksia täytyy tehdä. Tämä on kuitenkin eurooppalainen kysymys, eikä niin, että supistukset koskisivat vain Suomea.

Häggblom ei halua arvioida, mihin supistukset Suomessa kohdistuvat.

- Siinä on niin suuren joukon elämästä ja työpaikasta kysymys. Osa puutullien tuomasta ongelmasta kuitenkin poistuu tällä hallituksen veropäätöksellä.

Hallituksen veroratkaisulle kiitosta

Hallituksen alkuviikosta esittelemä hätäratkaisu alentaa puun myyntivoiton verotusta voi Häggblomin mukaan tuoda aidon helpotuksen Venäjän puutullien tuomaan ahdinkoon. Venäjä on uhannut nostaa puun tullimaksuja merkittävästi vuodenvaihteessa.

- Jos ei puukauppaa Suomessa saada käyntiin, seuraa katastrofi. Hallituksen lausunnot tästä asiasta ovat täysin oikeat, hän toteaa.

Hänen mukaansa olennaisinta on nyt se, että aletaan tehdä töitä, jotta kauppa lähtee sujumaan.

Stora Enso kertoi eilen viimeistelevänsä jo uusia pysyviä ja tilapäisiä leikkauksia tuotantoon. Toimitusjohtaja Jouko Karvisen mukaan syynä on heikko kannattavuus.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen puolestaan sanoi, että yhtiö saattaa lopettaa pysyvästi tai määräaikaisesti tuotantoaan.

- Oman näkemykseni mukaan pitkällä tähtäimellä markkinatilanne ja kilpailukyky paranee. Kunhan edelleen tehostamme toimintaa täällä Suomessa ja saamme puun kilpailukykyiseen hintaan tehtaan portille, Häggblom sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.