Mainos

Asiantuntija: Mahdollisesta konekaappauksesta olisi vaiettava

20:50

Viikko sitten kadonneen malesialaiskoneen kohtalosta liikkuu yhä uusia teorioita. Koneen etsintöjä on laajennettu Intian valtamerelle. Alunperin Pekingiin matkanneen lentokoneen epäillään muuttaneen tietoisesti lentosuuntaansa.

Mahdollisesta konekaappauksesta ei voisi kertoa tietoja.

Kymmeniä vuosia alaa seuranneen ilmailutoimittaja Jyri Raivion arvion mukaan malesialaiskoneen kääntyminenkään ei ole täysin varmaa. Raivio ei muista pitkältä uraltaan yhtään vastaavaa tapausta, jossa matkustajakone yksinkertaisesti tuntuu hävinneen jäljettömiin.

– Jos kone on kääntynyt, se kyllä viittaa siihen, että ohjaamossa on sattunut jotain odottamatonta, Raivio sanoo Kymmenen Uutisten haastattelussa.

Viranomaiset tutkivatkin, onko kyseessä onnettomuuden sijaan tahallinen teko. Nyt mietitään, käännettiinkö lentosuunta tietoisesti ja kytkettiinkö yhteydenpito ulkomaailmaan pois tahallaan.

Raivion mukaan alueella jossa on tutkapeite, suuren matkustajakoneen katoaminen on miltei mahdotonta. Mutta eri asia on, jos se on suunnannut Intian valtamerelle, jossa tutkia ei ole niin paljoa.

Ilmailuasiantuntijan mukaan kone voisi laskeutua varta vasten tehdylle radalle, jos sitä on noin puolitoista kilometriä, eikä siltä tarvitse enää nousta takaisin ilmaan.

– Jos kone olisi kaapattu ja se olisi laskeutunut jonnekin, viranomaiset saattaisivat tietää siitä. Yksi monista teorioista voi olla, että kone on jossain, mutta viranomaiset eivät voi puhua asiasta mitään julkisuuteen, Raivio sanoo.

Boeing 777 katosi lauantaina mukanaan 239 ihmistä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.