Asiantuntija kuvailee Sipilän äkillistä ministeri-istuntoa hätäkokoukseksi: ”Hyvin poikkeuksellinen toimi”

Asiantuntija kuvailee Sipilän äkillistä ministeri-istuntoa hätäkokoukseksi 2:31

Juha Sipilä on järjestänyt jonkinasteisen hätä- tai kriisi-istunnon, arvioi Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Unto Hämäläinen tänään Helsingissä pidettävää strategiaistuntoa.

Sipilä on kutsunut koko hallituksen. Hämäläinen kuvaileekin hallituksen tyhjentävän kalenterinsa ja kokoontuvan yhteen.

– Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen toimi, ja ilmeisesti tullut ministereillekin yllätyksenä, koska ovat joutuneet keskeyttämään ulkomaanmatkansa saapuakseen paikalle, Hämäläinen kertoo.

Hänen mukaansa asiaan ei ole voinut vaikuttamatta hallituksen ministereiden kohtaamat julkisuusongelmat.

– Hallitus on jonkinlaisessa kriisissä, eikä sen ministerien välillä ole luottamusta, Hämäläinen arvioi.

Perussuomalaisten puheenjohtajavaalit voivat kaataa hallituksen

Hämäläinen kertoo, että perussuomalaisten puheenjohtajavaalit voivat olla hallitukselle vaaranpaikka. Jos puheenjohtajaksi nousisi Jussi Halla-aho, uhkana voisivat olla uudet vaalit.

– Perussuomalaiset lähtisivät joko heti tai hyvin pian oppositioon, jos Halla-aho nousisi puolueen johtoon, Hämäläinen toteaa.

Hänen arvionsa mukaan raja hallituspolitiikkaan ja oppositiopolitiikkaan suuntautumisessa kulkee puolueessa juuri Soinin ja Halla-ahon välillä. Ero hallituksesta johtaisi samalla todennäköisesti uusiin vaaleihin, sillä eduskunnasta ei saada Hämäläisen arvion mukaan koottua toimivaa hallitusta muulla kuin nykyisellä kokoonpanolla.

Lue myös:

    Uusimmat