Mainos

Asiantuntija Kreikasta: Läpeensä korruptoitunut maa

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa mellakat ovat rauhoittuneet, mutta ongelmat eivät ole hellittäneet. Suomen entisen Kreikan suurlähettilään Ole Norrbackin mukaan maan huono talous on seurausta korruptiosta.

Vallankumous voidaan saada aikaan kahvitauolla, jos oikein innostutaan, sanoo Norrback (rkp) viitaten Kreikan tilanteeseen.

– Nyt tartutaan vain oireisiin. Maa on läpi korruptoitunut. Et saa mitään palvelua, jos et maksa ylimääräistä. Myös ylisuuri byrokratia estää taloudellisen kehityksen, ja poliitikot ovat korruptoituneita ja mielestäni myös osittain epäpäteviä, Norrback sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Norrback arvostelee kovin sanoin myös maan oikeusjärjestelmää, joka on hänen mielestään yksi maan pääongelmista.

– Kreikka tarvitsee tietysti säästöjä, mutta se tarvitsee myös investointeja. Niitä maa ei kuitenkaan saa ennen kuin varsinaiset ongelmat poistuvat.

Norrbackin mukaan Kreikalta puuttuu uskottavuus. Kansalaisia ei huvita maksaa veroja, kun he kuitenkin joutuvat maksamaan ylimääräistä erilaisille välikäsille saadakseen palveluja.

– Ongelmat ovat niin syvällä, että ilman kovia otteita niihin ei voi puuttua. On hyvä, että EU on tiukka, mutta EU:n pitää olla tiukka myös varsinaisissa ongelmissa.

Norrbackin mielestä Kreikkaan tarvitaan myös uusia poliittisia voimia.

– Ulkopuolelta on kuitenkin hankala lähteä sanomaan, että valitkaa nyt uusia poliitikkoja, vaikka niin pitäisikin tehdä.

(MTV3)

Katso entisen suurlähettilään Ole Norrbackin haastattelu: (Huomenta Suomi 14.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.