Mainos

Asiantuntija: Kreikan tukipaketti oli välttämätön

Talousasiantuntijan mukaan Kreikan uuden tukipaketin hyväksyminen oli ehdottoman välttämätön päätös markkinoiden rauhoittamiseksi. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Markku Kotilainen ei silti usko, että päätös ratkaisee Euroopan talouskriisin lopullisesti.

- Elämme muuttuvassa maailmassa. Vaikka tietyt ongelmat on nyt ratkaistu, uusia voi tulla. Nyt on kuitenkin saatu selvempi visio siitä, miten Kreikkaa rahoitetaan lähivuosina.

Kotilaisen mukaan tukipaketissa on paljon hyviä elementtejä, kuten yksityisen sektorin mukaantulo ja ongelmamaiden korkojen alentaminen. Sen sijaan hänen mukaansa Suomen vaatimien vakuuksien yksityiskohdat jäivät auki.

- Katainen painotti, että nyt voidaan käyttää Kreikan vaikeammin myytävää varallisuutta. Tämä taitaa kuitenkin olla vain Suomen näkemys.

Kotilainen sanoo, että Kreikan täytyy nyt pysyä tiukkana budjettipäätöksissään. Baltian maissa pystyttiin toteuttamaan ankara talouskuuri, kun kansalla oli yhteenpuhaltamisen henki.

- Kreikassa ei ole syntynyt vastaavaa henkeä. Myös poliittinen kenttä on siellä hajanaisempi, puolueet pelaavat toisiaan vastaan.

Katso Saara Rantasen juttu ja Helena Petäistön raportti Pariisista (Kymmenen uutiset 22.7.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.