Mainos

Asiantuntija kouluiskusta: Äärettömän röyhkeää

Ulkoministeriön asiantuntija Olli Ruohomäki pitää Pakistanin kouluiskua äärettömän röyhkeänä tapauksena.

– Tämä erittäin suuri siviiliuhrien määrä ja vielä se, että lapset olivat kohteena, on poikkeuksellista. Tämä on sekä traaginen että äärettömän röyhkeä tapaus, arvioi STT:lle varapäällikkö Ruohomäki ulkoministeriön Eteläisen Aasian yksiköstä.

Myös MTV:n Seitsemän uutisissa vierailleen Ruohomäen mukaan on muistettava, ettei Taleban-liike ole kyennyt voittamaan Afganistanissa armeijaa taistelukentillä. Siksi tuhoisimmat iskut ovat kohdistuneet ”pehmeisiin” siviilikohteisiin.

– Myös Pakistanin puolella armeija on taistellut vahvasti Talebania vastaan, yli 1200 taistelijaa on eliminoitu, useita myös al-Qaidan johtajia on eliminoitu lähiviikkoina, Ruohomäki sanoi.

Ruohomäen mukaan terrori-iskut kohdistuvat tyypillisesti armeijaan, poliisiin tai viranomaisiin. Poikkeuksen ovat tehneet muutaman viikon takainen isku Pakistanin ja Intian raja-asemalle sekä kesällä tehty isku Karachin kansainväliselle lentokentälle, joiden tekijäksi sama järjestö ilmoittautui.

Myös reilu vuosi sitten järjestön iskussa kirkkoon kuoli useita lapsia.

Ruohomäki uskoo, että viimeisin isku herättää myös kansan Pakistanissa taisteluun Talebanin nujertamiseksi.

– Olen saanut paljon viestejä Pakistanista, tavalliset ihmiset todella suuttuneita, tämä vie kannatuspohjaa Talebanilta Pakistanissa. Viime viikon iskut Talebania vastaan heimoalueella todistavat, että armeija on ja hallitus ovat tosissaan.

Ruohomäen mukaan Pakistan tulee tiivistämään yhteistyötään myös länsimaiden välillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.